Samael – Lux Mundi (remaster)

Light and force has a name…. We the people have a voice.”, aldus de biografie van het Zwitserse Samael. De band brengt dit jaar een geremasterde versie uit van het uit 2011 afkomstige Lux Mundi, alsook van het uit 2007 afkomstige Solar Soul. In dit artikel nemen wij Lux Mundi nogmaals onder de loep.

Het album Lux Mundi werd bij de oorspronkelijke uitgave door Zware Metalen gerecenseerd, maar werd met gematigd enthousiasme ontvangen. Één van de commentaren van onze redacteur was dat de klank van de instrumenten wel goed zat, maar dat weinig van de nummers echt bleven hangen. Het niveau lag erg hoog op dit album, maar het was wel even zoeken naar de eigenheid.

Bij deze geremasterde versie verandert er niets aan de tracklisting. Wat de luisteraar wel krijgt, is een meer gebalanceerde mix,waarbij de gitaren nog steeds heerlijk door de mix heen snijden, maar de algemene productie vele malen helderder klinkt. De ruis en lichtelijk doffe productie van het oorspronkelijke album is volledig weggepoetst, wat het geheel een stukje aangenamer maakt om naar te luisteren. Ook de orkestratie is grotendeels een klein tandje teruggeschroefd, waardoor de overige instrumenten en de zang wat beter tot hun recht komen. Niets nieuws dus van Samael, maar wel een verbeterd product.

In 2019 concentreert de band op een tour door Europa en zijn er nog geen signalen binnengekomen over een eventuele opvolger van het goed ontvangen album Hegemony… Maar wat niet is, kan nog komen! Tot die tijd: lekker genieten van deze verbeterde productie.

Label:

Napalm Records, 2019

Tracklisting:

 1. Luxferre
 2. Let My People Be
 3. Of War
 4. Antigod
 5. For a Thousand Years
 6. The Shadow of the Sword
 7. In The Deep
 8. Mother Night
 9. Pagan Trance
 10. In Gold We Trust
 11. Soul Invictus
 12. The Truth is Marching On
 13. Into The Pentagram
 14. Reign of Light (Live)
 15. Slavocracy (Live)
 16. Antigod (Dark Night Remix)
 17. War Eternal (Orchestral)
 18. Lucifer (Orchestral)
 19. Ten Thousand Years (Orchestral)

Line-up:

 • Vorph – Zang, gitaar
 • Drop – Gitaar
 • Zorrac – Basgitaar
 • Xy – Drums, keyboards, programmering

Links: