Revolution Saints – Rise

De vorige albums van Revolution Saints, Revolution Saints (2015) en Light In The Dark (2017), eindigden beide hoog in mijn jaarlijst van die jaren. Hoogste tijd dus voor een derde album van de zogeheten superband, bestaande uit leden van Night Ranger, Whitesnake en Journey.

We trappen dit derde album, dat de titel Rise heeft meegekregen, af met de single When The Heartache is Gone. Dit nummer ligt in het verlengde van eerdere nummers van de band, zoals Turn Back Time. Vrolijk en up tempo en makkelijk in het gehoor liggend, terwijl het geheel toch krachtig aanhoort. Precies datgene waar ik op hoop als ik naar dergelijke melodieuze hardrock luister.

Het tweede nummer, Price We Pay, doet alweer een stuk rustiger aan. Het tempo ligt lager en gelijk mis ik de energie die ik zo graag hoor. De wisselwerking op zang tussen Castronovo en Blades werkt erg lekker op dit nummer. De twee complimenteren elkaar goed wat dat aangaat. Gelukkig gaat het tempo op het titelnummer weer omhoog. Het nummer Rise bevat een fikse dosis keyboards na goed voorbeeld uit de zeventiger jaren, waar dat instrument ook veelvuldig aanwezig was in de muziek. Het is aanwezig op de achtergrond, zonder te dominant te zijn.

Vanaf hier lijkt het weer wat minder te worden qua tempo en daarmee power in de nummers. Coming Home is wel een sterk nummer, maar redelijk mid tempo, terwijl tweede single Closer een echte ballad is. Zo blijft de band afwisselende nummers spelen, wat ervoor zorgt dat Rise interessant blijft om naar te luisteren.

Uiteindelijk schaal ik dit derde album in tussen de eerste twee. Niet zo sterk als het debuut, maar sterker dan het tweede album. Toch geef ik Rise een lager cijfer dan Light In The Dark en dat komt vooral omdat ik merk dat dit album meer van hetzelfde is. Dat is niet erg op zich, zolang de kwaliteit maar hoogstaand is. Ook is mijn muzikale smaak in de afgelopen jaren veranderd en spreekt deze melodieuze hardrock mij tegenwoordig minder aan. Liefhebbers van de vorige twee albums kunnen Rise blindelings aanschaffen!

Score:

80/100

Label:

Frontiers Music, 2020

Tracklisting:

 1. When The Heartache Has Gone
 2. Price We Pay
 3. Rise
 4. Coming Home
 5. Closer
 6. Higher
 7. Talk To Me
 8. It’s Not The End (It’s Just The Beginning)
 9. Million Miles
 10. Win Or Lose
 11. Eyes Of A Child

Line-up:

 • Deen Castronovo – Zang, drums
 • Jack Blades – Basgitaar, zang
 • Doug Aldrich – Gitaar
 • Alessandro Del Vecchio – Keyboards
 • Lunakaire – Zang op het nummer Talk To Me

Links: