Primitive Man & Unearthly Trance – Split

Kopen! Tsja wat moet je anders wanneer twee toppers als Primitive Man en Unearthly Trance een split afleveren? Oh ja, de split beluisteren, maar iedereen hier weet dat dat slechts voor de vorm is en dat dat fysieke exemplaar dan toch wel komt. Maar voor degene die toch nog twijfelen een korte bloemlezing.

Primitive Man kan iedereen zich vast nog wel voor de geest halen van het vorig jaar verschenen Caustic waar Unearthly Trance een duit in het zakje deed met Stalking The Ghost. Primitive Man leverde een topper af, maar Unearthly Trance beleefde hiermee niet haar sterkste moment. Toch maakt een samenwerking direct nieuwsgierig en het is Primitive Man dat mag openen op deze split. Met slechts twee nummers levert de band een bijdrage van bijna twintig minuten aan intense verpletterende sludge, meer gestoeld op de noise uit hun catalogus. Verwacht dan ook een laag tempo en nachtmerrieachtige opbouwende duisternis hier. Hierna mag Unearthly Trance het afmaken met vier volwaardige nummers welke laten horen dat het beter kan dan op de laatste langspeler. De nummers zijn geïnspireerd en afwisselend en laten doom/sludge op haar best horen. Ook hier wordt gespeeld met noise maar net zo makkelijk komen de hardcore-invloeden naar voren als er even tempo wordt gespeeld.

Voor Primitive Man is het behoud van vorm, maar Unearthly Trance zorgt eigenlijk voor de grootste verrassing door een terugkeer naar het front te laten horen. De combinatie van de twee samen werkt hier echt enorm goed en ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat er mensen zijn die maar een helft van deze split goed gaan vinden. Split van het jaar? In dit genre een volmondig JA!

Label: 

Relapse, 2018

Tracklisting:

 1. Primitive Man – Merging (intro) (with Unearthly Trance)
 2. Primitive Man – Naked
 3. Primitive Man – Love Under Will
 4. Unearthly Trance – Mechanism Error
 5. Unearthly Trance – Triumph
 6. Unearthly Trance – Reverse the Day
 7. Unearthly Trance – 418

Line-up Primitive Man:

 • JPC – Bas
 • ELM – Gitaar, Zang
 • JDL – Drum

Line-up Unearthly Trance:

 • Jay Newman – Bas, Noise
 • Ryan Lipynsky – Gitaar, Zang, Noise
 • Darren Verni – Drums

Links: