Ordinul Negru – Nostalgia Of The Fullmoon Nights

Ordinul Negru is een band uit Roemenië die al aan de occulte blackmetalweg timmert sinds 2006. De band brengt met deze langspeler Nostalgia Of The Fullmoon Nights net als met een eerder besproken werk, Lifeless, niks nieuws uit. De Roemeense platenfirma, Loud Rage Music, vond het oudere werk van deze band dusdanig interessant om er direct twee re-releases van te maken. Maar of we daar met zijn allen op zitten te wachten is maar de vraag. De laatste release, Faustian Nights, daterend van juli 2018, kreeg toen van onze redactie, wel een heel deftige review. Over het Lifeless album, dat initieel uitkwam in 2008, heb ik reeds mijn ongezouten mening gegeven. Laat ik me dan ook nu trachten te verdiepen in dit occulte gebeuren, dat reeds werd uitgebracht in 2011.

Aan de productie is er niet gesleuteld denk ik, die is slecht maar daar moet je doorluisteren. Voor de fans van deze band, vermeld ik wel even dat het originele artwork is vervangen door een nieuwe prent. Nu, de essentie zit hem in het muzikale, in het verhaal daar. Op Lifeless hing alles nog echt met haken en ogen aan elkaar, op dit album lijkt er toch verbetering in te zitten. Zo ligt de snelheid duidelijk hoger en neemt de blastbeat de bovenhand. Daarbij komt dat het qua songstructuur en opbouw allemaal beduidend beter in elkaar steekt. Ook de irritante keyboard/synth – riedeltjes blijven grotendeels achterwege. Ondanks deze verbeterpunten blijft het toch een zootje teringherrie die me niet echt kan bekoren. Het blijft allemaal te eenvoudig, te simpel, te monotoon. Ik kan zelfs met de best wil van de wereld geen “favoriete nummer” van de plaat kiezen. Het is allemaal eenheidsworst.

Ondanks het feit dat het om een re-release gaat, ken ik toch een score toe aangezien de originele release niet werd besproken. Diegene die ook de review van Lifeless hebben doorworsteld, zien toch een nipte voldoende. Al was het maar voor de progressie die de band maakte en de gore, vieze old-school Noorse blackmetalvibe die je bij dit album krijgt. Een tip aan de platenfirma: niet meer gaan graven in het verleden van Ordinul Negru, focus op nieuw werk!

Score:

50/100

Label:

Loud Rage Music, 2019

Tracklisting:

  1. In The Fullmoon Nights
  2. Steps Over Time
  3. Crepuscul Si Blestem
  4. Dark Realm
  5. Degeneration
  6. Forgotten In Apathy
  7. Waiting For The Winter To Embrace
  8. Beyond Twilight

Line-up:

Fulmineos – alles

Links: