Mike Tramp – Stray From The Flock

Hij zal altijd wel bekend blijven als ‘de zanger van White Lion’: Mike Tramp. Ook al is Stray From The Flock inmiddels zijn elfde album onder zijn eigen naam, een aanzienlijk hoger aantal dan de Deen met welke band dan ook heeft uitgebracht.

Dit nieuwe album past naadloos in het rijtje Cobblestone Street en Museum, twee albums die we hier bij Zware Metalen eerder besproken hebben. Countryachtige songs in een traag tempo, voorzien van voornamelijk een (akoestische) gitaar en wat simpele drums, die eigenlijk helemaal niks te zoeken hebben op een site genaamd Zware Metalen. Er is niks zwaars dan wel metaal te vinden tussen de tien nummers op dit album. Ongetwijfeld zijn er liefhebbers voor de muziek die Mike Tramp tegenwoordig maakt te vinden, maar ik betwijfel of die op deze site komen.

Technisch klopt het allemaal wel wat er gebeurt op Stray From The Flock. De uitvoering van meneer Mike Tramp kan mij echter totaal niet bekoren. Ik zet wel een album van White Lion op als ik de stem van Mike Tramp wil horen…

Score:

50/100

Label:

Target Records, 2019

Tracklisting:

 1. No End To War
 2. Dead End Ride
 3. Homesick
 4. You Ain’t Free No More
 5. No Closure
 6. One Last Mission
 7. Live It Out
 8. Messiah
 9. Best Days Of My Life
 10. Die With A Smile On Your Face

Line-up:

 • Mike Tramp – Zang, gitaar

Links: