Mike Tramp – Museum

Mike Tramp – Museum
Target Records, 2014

De herkenbare, een beetje rauwe stem van Mike Tramp is bij mij vooral bekend van zijn tijd bij White Lion. De stem van de heer Tramp zorgde voor een uniek geluid in de toentertijd overvolle glam-scene. Deze keer mag ik zijn laatste werk beluisteren. Een solo album met de titel Museum.

Over de stem van Mike Tramp hoef ik verder niks meer te vertellen, die is nagenoeg niet veranderd namelijk. Muzikaal gezien word er echter uit een ander vaatje getapt dan ik van White Lion gewend ben. Dat er maar twee muzikanten genoemd zijn, doet al vermoeden dat de nummers erg minimaal van opzet zijn. Zoals je hieronder zelf ook kunt horen, kan dat vermoeden bevestigd worden. De nummers zijn niet helemaal akoestisch, maar wel erg rustig te noemen. Ik kan een gaap niet onderdrukken bij het beluisteren van Museum. Alle nummers kabbelen een beetje voort zonder ergens spannend te worden. De mensen die het werk van bijvoorbeeld Bryan Adams als saai bestempelen, moeten echt eens naar Museum luisteren. In vergelijking met Mike Tramp klinkt Bryan Adams namelijk als Motörhead.

Het is muzikaal gezien allemaal niet slecht wat de heren Tramp en Andersen laten horen, alleen is het nogal slaapverwekkend. Mike Tramp blijft voor mij gewoon de zanger van White Lion, want dit solowerkje zal ik snel vergeten.

Tracklisting:
Mike Tramp - Museum

 1. Trust In Yourself
 2. New World Coming
 3. Down South
 4. Better
 5. Freedom
 6. Commitment
 7. And You Were Gone
 8. Slave
 9. Mother
 10. Time For Me To Go

Line-up:

 • Mike Tramp – Zang, Akoestische Gitaar
 • Søren Andersen – Gitaar, Piano, Bas, Drums

Links: