Mike Tramp – Cobblestone Street

Mike Tramp – Cobblestone Street

Target Records, 2013

White Lion en Freak Of Nature zijn namen die de doorgewinterde rollatorrocker en jaren tachtig poedelrock-adepten misschien wel wat zeggen. De frontman van die bands was de Deense zanger Mike Tramp die ook solo wat werk heeft uitgebracht en ons met Cobblestone Street op zijn nieuwste trakteert.

Dit is een nagenoeg volledig akoestisch album geworden dat tien nummers lang is en bijna drie kwartier klokt. Hoe dit album overigens hier verzeild is geraakt mag een raadsel heten. Over de gehele linie overstijgt het het niveau van de gemiddelde knuffelrock-cd helaas niet. Hoewel de beste man hiermee zijn meest persoonlijke plaat heeft proberen te maken en duidelijk heeft geluisterd naar grootheden als Bob Dylan en Neil Young kan hij zelf nergens aan dit niveau tippen. De spanning is er onvoldoende en de meeste nummers zorgen ervoor dat het glazuur van mijn tanden springt. Hier en daar heeft het wel zijn momenten en ook zijn stem ligt lekker in het gehoor, maar een heel album is wat mij betreft teveel van het goede.

Toch zullen er knuffelrock-fans zijn die dit album maar wat graag op zullen zetten en het is vakkundig genoeg gebracht om menig vrouw wat natte vlekken te bezorgen tijdens het wegzwijmelen, maar de meeste lezers hier kunnen dit links laten liggen.

Mike Tramp
Tracklisting :

 1. Cobblestone Street
 2. Caught In The Storm
 3. New Day
 4. Ain’t The Life I Asked For
 5. Revolution
 6. We’ll Be Alright
 7. Angel Or Devil
 8. Find It In Your Heart
 9. What Are You Gonna Do
 10. Once

Line-up:

 • Mike Tramp – Vocals, Guitars
 • Soren Anderson – Guitars, Percussion, Keys

Links: