Meka – Ending My Life To Destroy Yours

Wat een gortige en smerige plaat is dit! Als ik nog een cassettespeler in mijn bezit zou hebben, was dat ding in duizenden stukken uit elkaar gespat. Nu gebeurt waarschijnlijk hetzelfde met enig ander muziekdoosje. Deze Amerikanen afkomstig uit de staat Ohio kotsen en rammen je drie nummers door je strot en martelen je gehoorgang. Blijkbaar betekent Meka in het Pools “martelen”. Het is maar dat je het weet, handig als je iets in het oor van je Poolse poetsvrouw wilt fluisteren.

We krijgen hier erg intense en vuil gespeelde black metal zonder al te veel compromissen voorgeschoteld. Tel daarbij een productie op die niet slecht is, maar het je toch moeilijk maakt om de bomen in het bos te vinden, en je hebt het gevoel wel beet.

Ondanks die productie moet ik zeggen dat deze plaat mij charmeert. Dit heeft vooral te maken met de nu en dan passerende bluesy, southern rock-achtige gitaarpartijen. Ze doen me heel kort wat denken aan Glorior Belli. Nu, die vergelijking gaat voor de rest van de plaat niet helemaal op. Vrij eenvoudige riffs beuken je gehoorgang in. Ze nemen je door hun bezwerende karakter mee op sleeptouw doorheen de krochten van een suïcidaal ingestelde psychiatrische patiënt. Wat is Ending My Life To Destroy Yours trouwens een heerlijke albumtitel in deze context. Ik zou het zelf niet overwegen, maar het is ieder geval goed gevonden.

Vooral de drumpartijen vallen op door hun efficiëntie. Al te vaak hoor je bij dit soort platen een hele hoop drumfills en tierelantijnen die de nummers nodeloos ingewikkeld maken en ze teveel opvullen. Deze zaken hoor je hier gelukkig niet, de nummers worden gewoon gortdroog doorgeramd!

Je kunt geen proza verwachten over deze kortdurende plaat. Dus kort en krachtig samengevat noem ik Ending My Life To Destroy Yours een sterke, vuile schijf!

Label:

Redefining Darkness Records, 2019

Tracklisting:

1. War
2. Forsaken
3. Beg

Line up:

• ?

Links:

Redefining Darkness Records
Redefining Darkness Records Bandcamp