Mangler – Dimensions of Terror

Raw Skull Recordz heeft het weer gedaan hoor! Het nog jonge underground label, dat diep verscholen tussen de Nederlandse weilanden nabij de Duitse grens opereert, brengt niet veel releases uit, maar als een plaat eenmaal het levenslicht ziet, is het wel altijd een goede, met Graceless en Just Before Dawn als complete uitschieters.

Nu is er Dimensions of Terror van het Canadese Mangler. Dit album werd vorig jaar al digitaal en op tape verspreid door de band zelf, maar nu heeft Raw Skull het op CD geperst. Met een extra nummertje erbij. En dat is fijn voor deze wereld, want deze wereld kan wel wat Mangler gebruiken. Met een grijns waar Batman’s vriendje The Joker nog jaloers op zou worden, laat ik het half uurtje dat het werkje klokt, keer op keer aan me voorbij trekken. Want deze old school death/thrash (inclusief schreeuwzang van Jonathan Lozo) is een schot in de roos. Ieder nummer is raak, beukt als een gek en roept louter gelukzalige gevoelens op.

Dimensions of Terror is bangen totdat je kop van je romp rolt, want wie bij dit album niet in beweging komt, kan beter op bed blijven liggen. Mangler maakt eenvoudige metal: gitaar, bas, drums en beuken maar. De band doet niet te ingewikkeld: niet in de muziek en niet in de teksten. Een dove kan binnen tien seconden het refrein meezingen, vaak al omdat het vooral het luidkeels brullen van de titel van het nummer behelst. Heerlijk: “Heavy metal wolves! We’re here to stay! Heavy metal wolves! We came to play!” of: “Hell’s horsemen, they ride! Hell’s horseman, nowhere to hide!” Het is eenvoudig zonder dat het simpel wordt. Meer in de categorie van: “Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan en we daarna snel weer aan het bier kunnen?”.

Liefhebbers weten nu al dat ze geen glad geproduceerde plaat moeten verwachten, met melodietjes die je pas na de dertiende keer luisteren met de koptelefoon hoort. Het is alsof je de band drie deuren verder hoort spelen, maar dat draagt alleen maar bij aan de geweldige vibe die dit album uitstraalt. Liefhebbers van negentiger jaren death/thrash (Slaughter! Infernäl Mäjesty! Possessed!) hebben er weer een heerlijke toevoeging voor hun collectie bij. Leve Raw Skull Recordz!

Score:

83/100

Label:

Raw Skull Recordz, 2018

Tracklisting:

 1. Switchblade Homicide
 2. Satan’s Regulator
 3. Heavy Metal Wolves
 4. Dimensions of Terror
 5. Thine Axe Cleaves
 6. Hell’s Horsemen
 7. Satanic Panic!
 8. L.G.W.K.
 9. Shit for Brains

Line-up:

 • Jonathan Lozo – Vocalen, Gitaar
 • Dan Hurtubise – Bas
 • Tyson Seery – Drums

Links: