Little Jimi – The Cantos

Zwaar psychedelisch. Het klinkt als een diagnose. Little Jimi is ermee gediagnosticeerd. Little Jimi is een trio muzikanten uit Bordeaux in Frankrijk. Na een vrolijke EP met de titel ‘EP‘ verschijnt in 2021 dit debuut genaamd The Cantos.

De band is duidelijk geïnspireerd op muziek uit de zeventiger jaren. Lekkere fuzzy psychedelische jams die zowel stoned als vrolijk kunnen klinken. Veel nieuws hoor je echt niet, maar het is leuk uitgevoerd. De vocalen zijn niet altijd even zuiver, maar omdat er toch een lading effect overheen zit is het acceptabel. De band neemt de tijd om de jams uit te werken, en komt soms ineens bij iets uitstekends aan. Die momenten zijn er niet in overvloed, maar de band zet voorzichtig zijn eerste stappen. Een van mijn favoriete momenten is het einde van First Cantos waarin de gitarist een solo uit zijn mouw schudt, in een paar octaafjes hoger. Het andere is het begin van Palace Afternoon, waar de stoner er eens lekker inklapt. Eerst is er een lekker uitgebreid intro dat de toon zet, waarna de doomende drums het tempo om te headbangen indiceren. Als referentie kan je denken aan Foot of Elephant Tree. Little Jimi is alleen wel het slome stonede hippiebroertje van die bands, en dat is een compliment, geen kritiek.

Een lekker stoned plaatje met vrij veel hippie ’70s invloeden. Vergezeld van ambient en vage geluiden die op subtiele wijze door de muziek zijn geweven, groovet de band zichzelf op traag tempo voort. Dit zit echt wel lekker in elkaar. Hoewel de band laat zien ook wat uitstekende passages te kunnen schrijven, is het aantal werkelijk krachtige passages nog wat beperkt. Maar het is een debuut, laten we dat niet vergeten. Voor een debuut is The Cantos echt een patsertje. In te nemen met geestverruimende middelen voor het beste effect.

Score:

77/100

Label:

Mrs Red Sound Records, 2021

Tracklisting:

1. First Cantos
2. The Way
3. Palace Afternoon
4. Matchetehew
5. Indian Rain
6. Last Cantos XXIV

Line-up:

  • Benjamin Monnereau – Gitaar, vocalen
  • Guillaume Arancibia – Gitaar
  • Antoine Le Gall – Drums

Link: