Kataklysm – In the arms of Devastation

Kataklysm – In the arms of Devastation
Nuclear Blast, 2006

Led Zeppelin begon haar glorierijke carrière met de albums 1, 2, 3 en 4. Stel nou dat Kataklysm ook zo’n indeling zou hebben. Epic was dan bijvoorbeeld 7. En Shadows and Dust 7b. Serenity In Fire was dan 7c en ja hoor album 7d komt deze week uit.

Op zich is In the arms of Devastation een erg goed album. De overdosis hyperblast zoals we dat op voorgaande albums zagen is niet meer. Er zijn nu meer normale drum ritmes. Soms is dat iets teveel gehakketak, maar zoals altijd staat het als een huis. De nummers zijn over het algemeen wat trager dan dat we van onze lievelingscanadezen gewend zijn. Toch hoeven we niet te klagen over de hoeveelheid afwisseling die In the arms of Devastation ons biedt. De nummers zijn erg sterk geschreven en de productie is ook prima.

Toch heeft In the arms of Devastation wel veel teveel weg van eerdere albums. Natuurlijk is het geluid van Kataklysm herkenbaar en origineel. Maar ze moeten uitkijken dat ze niet bepaalde geintjes te vaak gaan uithalen. Bijvoorbeeld de intro, die al een aantal albums op rij een gesproken zin gevolgt door een hard en stampend nummer. Op Serenity In Fire stond ergens aan het eind ineens een In Flames achtig nummer. En dat geintje heeft de band ook op dit schijfje uitgehaald. Er zitten aan In the arms of Devastation wel vernieuwende elementen, maar veel passages lijken wel exacte kopiën van eerder werk.

In the arms of devastation is een heel erg sterke plaat. Met iedere keer dat ik hem luister wordt hij vetter. De nummers zitten sterk in elkaar en er is veel afwisseling op de cd. Helaas is de samenhang en het epische, wat ik persoonlijk erg sterk aan Serenity in Fire vond, veel minder aanwezig. Ook het gebrek aan vernieuwing doet afbreuk aan deze cd. Daardoor scoort deze niet de volle 100 punten maar “slechts” 85. En daar moeten deze Canadezen toch nog erg tevreden mee zijn.

Tracklist:

 1. Katatklysm
  Like Angels Weeping (The Dark)
 2. Let Them Burn
 3. Crippled & Broken
 4. To Reign Again
 5. It Turns To Rust
 6. Open Scars
 7. Temptation´s Nest
 8. In Words Of Desperation
 9. The Road To Devastation

Line-up:

 • Maurizio Iacono -Zang
 • Jean-François Dagenais – Gitaar
 • Stéphane Barbe – Basgitaar
 • Max Duhamel – Drums

Links: