Karloff – Raw Nights

Punk met een laagje zwart vernis oftewel speed metal waaide uit Duitsland de grens over. Een debuut mini LP die muzikaal in de voetsporen van moderne Darkthrone en Nocturnal Breed treedt. De band werd opgericht in 2018 door Tom Horrified van de band Graveyard Ghoul. Het plaatje komt uit via Dying Victims Productions, dat mij toch een aantal keer heeft weten te verrassen met aardige speed/punk/black metal. Sacrifizer is daarvan een voorbeeld.

De jams op deze mini zijn losjes ingespeeld, met vuige oude vocalen. Het is ouderwetse punk in een modern zwart leren jacky. De toon is enigszins gedateerd en daardoor klinkt het alsof Karloff niets nieuws doet. Karloff doet ook niets nieuws. Quod erat demonstrandum. De groovy D-beat riffs worden onderlegd met punky drums op Kill The Masters. De muziek bezit enige diepgang waar op de basispatronen nog wat variaties, licks en een sporadische solo zijn toegevoegd. De vocalen zijn lekker ruig en vrij origineel van karakter. Geen gekkigheid te bekennen hier, de songwriting is duidelijk. De drums zijn eveneens losjes ingespeeld, maar met een geaccentueerd gevoel voor groove en ritme. Bastards of the Night verrast met een klein intermezzo waarbij het vervolg wordt ingeluid met een opvallende cleane stem. Ik heb pijn in mijn nek nu. De nieuwe nummers zijn duidelijk ook een stuk vloeiender dan de demo. Vooral de vocalen hebben een betere timing gekregen, en het algehele geluid ronkt lekker een eind weg.

Een grove punkplaat met enige diepgang en wat elementen die het wat horrorachtig maken. Die, laat ik het Graveyard Sluts-sfeer, noemen maakt dit een aardig debuut. Zombies, pistolen, blikken bier en leren hesjes, terwijl je met je motor in de nachtelijke uurtjes over een begraafplaats scheurt; dat is het gevoel dat de plaat bij mij oproept. Luistertip: Bastards of the Night.

Label:

Dying Victims Records, 2020

Tracklisting:

  1. No Friends
  2. I Like Blood
  3. Faces of Doom
  4. Kill the Masters
  5. Bastards of the Night

Line-up:

Onbekend

Links: