Hyperion – Into The Maelstrom

Mijn collega Michel Peeters was slechts matig geïmponeerd door het debuutalbum Dangerous Days van deze Italianen. Hyperion is een band die doet alsof de wereld zit te wachten op een stel Italianen die doen alsof het 1980 is. Sinds 2015 ploetert deze band voort en Into The Maelstrom is album nummer twee. Is er iets veranderd sinds het debuut? Dat is niet het geval. Hyperion is nog steeds een aardige band met goede gitaristen en een redelijke zanger. De muziek is volgens de band zelf gestoeld op muziek van bands als Judas Priest en Iron Maiden. Dat zal zo zijn, maar het heeft bij Hyperion een modern jasje aangekregen.

Muzikaal is het weloverdacht en het rockt bij vlagen de pan uit. Opener Into The Maelstrom is een terechte opener, want de energie en de kracht uit dit nummer leveren gelijk een visitekaartje af. De gitarist trakteert ons eerst op een aantal verschillende technieken alvorens de boel enthousiast van start gaat. Persoonlijk vind ik de vocalen goed meevallen. Vooral in de veelvuldige samenzang komt het vocale gedeelte prima naar voren. Opvolger Ninja Will Strike biedt meer rust op de gitaar, waardoor het nummer kalmer overkomt. Uiteraard wordt er wel ruimte geboden aan solo’s. Driller Killer verrast door het eerste couplet. Deze band vindt creatieve manieren om op een speelse wijze weg te laten. De gitaar komt slechts even om het hoekje gluren. Het refrein is niet erg memorabel, dat is dan weer jammer. From The Abyss heeft een lager tempo dan de andere songs en is instrumentaal. Ook hier wordt een fundatie gelegd waarover de gitarist technieken uitprobeert. Zelfs een akoestische passage is toegevoegd. Ook hier is het geheel niet erg memorabel, maar de band wisselt af en is creatief.

Veel variatie en losstaande stukken zijn er te vinden op Into The Maelstrom. Een album dat veelvuldig experimenteert met creatieve ideeën en zo tot een vrij solide plaat komt. De overgangen zijn nog wat snel achter elkaar gezet waardoor dynamiek het telkens overneemt van epiek. Het maakt ook dat de songs wat minder memorabel zijn.

Score:

75/100

Label:

Fighter Records, 2020

Tracklisting:

1. Into the Maelstrom
2. Ninja Will Strike
3. Driller Killer
4. The Maze of Polybius
5. From the Abyss
6. Bad Karma
7. Fall After Fall
8. The Ride of Heroes
9. Bridge of Death

Line-up:

  • Michelangelo Carano – Vocalen
  • Davide Cotti – Gitaar
  • Luke Fortini – Gitaar
  • Antonio Scalia – Basgitaar
  • Marco “Jason” Beghelli – Drums

Links: