Hollywood Vampires – Rise

Er lopen op deze aarde een groot aantal dames van over de veertig die bij het horen van de naam Johny Depp niet droog te föhnen zijn. Ook de muziek van Alice Cooper, Aerosmith en The Cure doet hun oestrogeenniveau over het algemeen stijgen tot hoogten waar niet tegen te dweilen is. Goed nieuws voor al die vrouwen, Hollywood Vampires heeft een tweede album uit! De heren Depp, Cooper en Perry hebben de opvolger van hun titelloze debuut album Rise genoemd en zijn zelf meer nummers gaan schrijven.

Absoluut hoogtepunt van dit album is wat mij betreft de David Bowie cover, Heroes. Johny Depp doet de vocalen op dit nummer en hij blijft erg dicht bij het origineel. Ook het huilende gitaargeluid dat Joe Perry ten gehore brengt doet nagenoeg denken dat je het origineel aan het luisteren bent. En zo is het toch weer een cover die de show steelt op een Hollywood Vampires-album. En dat terwijl er meer dan genoeg originele tracks op Rise staan. Genoeg tracks ook die de moeite van het beluisteren waard zijn. Of het nou openingstrack I Want My Now is, het bluegrass-achtige Welcome To Bushwackers, het spookachtige Mr. Spider of het wel erg vrolijke meezingdeuntje We Gotta Rise. De Vampires laten horen uit verschillende vaatjes te kunnen tappen.

Alice Cooper heeft zo’n herkenbaar stemgeluid dat veel nummers aanvoelen als zijn songs. Toch weet de band te verrassen met haar geluid. Duidelijk hoorbaar hebben de bandleden samengewerkt om tot een eindproduct te komen waar ze allemaal een duidelijk hoorbaar aandeel in hebben gehad. Groot minpunt is wat mij betreft alle tussenstukjes, ongetwijfeld bedoeld om het album als een geheel te doen klinken. Voor mij halen die stukjes het tempo uit het album. Bovendien is de speelduur van bijna een uur aan de lange kant. die had met gemak teruggebracht kunnen worden als al die extraatjes achterwege waren gebleven.

Zonder de sublieme versie van Heroes, was mijn score ongetwijfeld lager uitgevallen, ik geef het toe. Rise is niet alleen voor de veertig-plus-huisvrouw die met vochtige lendenen terugdenkt aan vroegere tijden waarin ze zelf albums kocht van Aerosmith en Alice Cooper. Dit album is voor elke liefhebber van die oude rock & roll!

Score:

80/100

Label:

earMUSIC, 2019

Tracklisting:

 1. I Want My Now
 2. Good People Are Hard To Find
 3. Who’s Laughing Now
 4. How The Glass Fell
 5. The Boogieman Surprise
 6. Welcome To Bushwackers (feat. Jeff Beck & John Waters)
 7. The Wrong Bandage
 8. You Can’t Put Your Arms Around A Memory
 9. Git From Round Me
 10. Heroes
 11. A Pitiful Beauty
 12. New Threat
 13. Mr. Spider
 14. We Gotta Rise
 15. People Who Died
 16. Congratulations

Line-Up:

 • Alice Cooper – Zang
 • Joe Perry – Gitaar
 • Johny Depp – Gitaar
 • Glen Sobel – Drums
 • Chris Wyse – Bas
 • Buck Johnson – Keyboard

Links: