Hellgoat – Death Conquers All

Een heruitgave van een album lanceren, is dat een goed idee? Volgens mij kan dit alleen als de plaat zoveel indruk heeft nagelaten, zo een diepe sporen heeft gemaakt. Het kan voor mijn part ook als het om een release van een cultband zou zijn, een release die door de tand des tijds verloren dreigt te gaan.

Ik kan me maar moeilijk van de mening ontdoen dat niks van dit alles hierboven van toepassing is op de band Hellgoat. Hellgoat komt uit Amerika, Atlanta meer in het bijzonder en heeft het album Death Conquers All reeds in 2011 gelanceerd. Nu komt het plaatje via Boris Records opnieuw uit en als ik het goed begrepen heb, komt deze ook enkel uit op LP.

Hellgoat speelt ranzige en vettige black metal uit de oude doos. Hij verwijst zelfs naar bands als Darkthrone en Burzum. Nu, verwijzen naar de Groten der Aarde is natuurlijk gevaarlijk. En laat ook nu net daar het probleem zitten. Dit plaatje omvat tien nummers. Er wordt stevig doorgehengst en geragd, de snelheid ligt dus erg hoog. De vocalen zijn gortig en vies en dus duidelijk op hun plaats op deze release. De gitaren rammelen alle kanten op. Met andere woorden; goed luisteren is de boodschap anders gaat alles wel verloren. Erg veel variatie in de nummers is er niet en daarbovenop wordt er ook niet direct fantastisch gemusiceerd. Toch jammer. Nochtans zijn twee van de drie bandleden blijkbaar ook actief in de band Vimur. Deze laatste heeft juist recentelijk via hetzelfde label een prachtplaat afgeleverd.

Tja, wat valt er nog te zeggen. Echt bagger en ruk is het niet, maar het komt toch stevig in de buurt. Ben ik te streng? Dat kan, maar dat is ook mijn taak. Gozers, op naar de volgende release zou ik zeggen. Omdat we deze plaat nog niet eerder hebben besproken, geven we  een cijfer ondanks dat het een heruitgave is.

Score:

55/100

Label:

Boris Records, 2019

Tracklisting:

  1. Slay The Lamb
  2. Barren Eden
  3. Summon Him
  4. Upon The Hill Of Megiddo
  5. Pit Of The Serpent
  6. Warmarch Anthem
  7. Feast Of The Goat
  8. Behold The Tempter Spoke
  9. March Of The Corpse Rats
  10. Ordained By The Masters Hand

Line-up:

• Amon Demogorgon – Zang, Bas
• Asmodeus Loriol Vetis – Gitaar, zang
• Vaedis – Drum

Links:

Hellgoat Facebook
Boris Records Facebook
Boris Records