Hell In The Club – Hell Of Fame

Hell Of Fame is het vijfde album van de Italiaanse band Hell In The Club en de vierde opvolgende die ik mag voorzien van mijn mening. De vorige drie albums (Devil On My Shoulder, Shadow Of The Monster en See You On The Dark Side) eindigden stuk voor stuk in mijn persoonlijke jaarlijst. Eens luisteren of de Italianen er vier op een rij van kunnen maken!

Wat mij zo goed beviel aan de vorige albums is dat Hell In The Club lekker in het gehoor liggende refreinen wist te koppelen aan energieke melodieën, daar waar veel bands in het genre die energie juist missen in hun geluid, op misschien een enkel nummer na. Welnu, je zou kunnen stellen dat Hell In The Club met dit nieuwe album volwassen is geworden, want de band laat op Hell Of Fame exact datgene horen wat al die andere bands ook laten horen.

De elf songs op Hell Of Fame missen nagenoeg allemaal net dat stukje extra power wat de band op zijn vorige albums zo verschillend maakte van de andere bands in het genre. Ook de verrassende elementen, zoals de jazzband in het nummer I Wanna Swing Like Peter Parker op het vorige album, ontbreken. Al met al resulteert dit in een toch ietwat teleurstellend album waar er al te veel van zijn. Technisch gezien zit het allemaal nog wel goed in elkaar, dus de score is nog steeds dik voldoende. Jaarlijstmateriaal is dit echter niet.

Score:

70/100

Label:

Frontiers Music, 2020

Tracklisting:

 1. We’ll Never Leave The Castle
 2. Worst Case Scenario
 3. Here Today, Gone Tomorrow
 4. Joker
 5. Last Of An Undying Kind
 6. Nostalgia
 7. Lullaby For An Angel
 8. Mr. Grouch
 9. No Room In Hell
 10. Tokyo Lights
 11. Lucifer’s Magic

Line-up:

 • Dave – Zang
 • Andy – Bas
 • Picco – Gitaren
 • Mark – Drums

Links: