Hell In The Club – Devil On My Shoulder

Hell In The Club – Devil On My Shoulder
Scarlet Records, 2014

Italië, het land van de pizza’s, de maffia, cultuur, Romeinen en vele vage metal bandjes die de laatste tijd hun kop op steken. Tussen al die vage bandjes zit zo af en toe ineens een band die het vermelden wel waard is. Hell In The Club komt met hun tweede album Devil On My Shoulder en dat is het melden meer dan waard.

Het geluid van Hell In The Club is niet vernieuwend, sterker nog, er zijn bands die het beter hebben laten horen dan deze Italianen. Metal met een hoop melodie en teksten met een hoog meezing gehalte zoals bekend van bands als Cinderella, Ratt en Mötley Crüe. Het goede aan dit album is dat de melodieën goed afgewisseld worden met een stuk agressie. Beware Of The Candyman is een goed voorbeeld van een nummer vol melodieën. De oude rock ‘n’ roll van iemand als Little Richard klinkt er duidelijk in door. Direct daarna krijgen we een countryachtige gitaar voorgeschoteld als intro bij Proud. Die diversiteit maakt dit tot een interessant album.

Waar de meeste Sleaze-bands zich vooral schuldig maken aan het maken van albums die wat eentonig worden naar verloop van tijd, weet Hell in The Club de luisteraar te verassen met hun verschillen in geluid. Dit alles zonder hun eigen identiteit te verliezen.

Tracklisting:
Hell In The Club – Devil On My Shoulder

 1. Bare Hands
 2. Devil On My Shoulder
 3. Beware Of The Candyman
 4. Proud
 5. Whore Paint
 6. Pole Dancer
 7. We Are The Ones
 8. Save Me
 9. Toxic Love
 10. Muse
 11. Snowman Six
 12. No More Goodbyes
 13. Night

Line-up:

 • Davide ‘Dave’ Moras – Zang
 • Andrea ‘Picco’ Piccardi – Gitaar
 • Andrea ‘Andy’ Buratto – Bas
 • Federico ‘Fede’ Pennazzato – Drums

Links: