Hell In The Club – See You On The Dark Side

Sinds ik Hell In The Club ontdekt heb in 2014, weet de band telkens mijn jaarlijst te halen met zijn aanstekelijke glam metal. Inmiddels is de band gestrikt door Frontiers Music srl, een plek waar de heren uitstekend lijken te passen. Titel voor het vierde album is See You On The Dark Side en we gaan eens luisteren of dit het derde opeenvolgende album van Hell In The Club in mijn jaarlijst gaat worden.

See You On The Dark Side begint precies zoals je mag verwachten van deze Italianen, op volle snelheid knallen ze je gehoor binnen. Het derde nummer, Little Toy Soldier laat even de diversiteit van Hell In The Club horen door te beginnen met een bijna country klinkende akoestische gitaar. Op I Wanna Swing Like Peter Parker heeft de band zelfs een compleet orkest ingehuurd om, midden in het nummer, een stukje jazz toe te voegen. Dit zijn precies de dingen die de muziek van Hell In The Club zo interessant maken om te beluisteren. Veel composities zijn redelijk voorgekauwd, maar de band weet elk album weer enkele verrassende elementen toe te voegen.

Niks geen true ende kult gedoe hier. Drie kwartier ouderwetse glam metal met moderne en verrassende elementen die voorkomen dat Hell In The Club een dertien-in-een-dozijn band is. Liefhebbers van bands als Mötley Crüe, Steel Panther en meer van dat kaliber horen eigenlijk al te weten dat Hell In The Club gewoon goed werk aflevert. See You On The Dark Side zal zeer waarschijnlijk het derde opeenvolgende album van de Italianen worden dat mijn jaarlijst gaat halen.

Score:

85/100

Label:

Frontiers Music srl, 2017

Tracklist:

 1. We Are On Fire
 2. The Phantom Punch
 3. Little Toy Soldier
 4. I Wanna Swing Like Peter Parker
 5. Houston, We’ve Got No Money
 6. A Melody, A Memory
 7. Showtime
 8. The Misfit
 9. Withered In Venice
 10. Bite Of The Tongue
 11. A Crowded Room

Line-Up:

 • Dave – Zang
 • Andy – Bas
 • Picco – Gitaar
 • Lancs – Drums

Links:

Bewaren

Bewaren