Grizzly Fetish / Reek of the Unzen Gas Fumes x Scatmother / 苦虫 – Split

Een trio geluidsterroristen uit Japan. Death Hymns bracht dit ding uit in mei 2021 op vinyl, New Era Productions doet het hen na op cd. Reek of the Unzen Gas Fumes krijgt deze keer bijstand van de Scatmother, een Duitse noiseartiest. Duitsland en Japan werkten al vaker samen doorheen de geschiedenis, toevallig kan ik dat niet meer noemen.

Hard. Zowel het blackdeath grindcore geval genaamd Grizzly Fetish, het anti-Boeddhistische blackgrind gedrocht Reek of the Unzen Gas Fumes en zijn Duitse noisebroeder Scatmother als het Nigamushi‘s 苦虫. Grizzly Fetish doet het met dunne punkass grindcore die best wel rockt, aangevuld met overstuurde vocalen die veel te luid werden opgenomen en die weggelopen lijken uit de goregrindscene, aangedikt met Japanse B-film synths en bizarre neveneffecten. Vreemd, net als het vijfde nummer, waar je karaokegewijs kunt op meeblèren.

Reek of the Unzen Gas Fumes vind ik een stuk interessanter. Industrial/speedcore black/grind die klinkt alsof het geïnspireerd is door C64-spelletjes en SNES, geen zinnig mens die er vrijwillig wil naar luisteren. Gelukkig vinden sommigen onder ons redelijkheid bij momenten dusdanig overprezen dat we ons aan Reek of the Unzen Gas Fumes x Scatmother willen wagen. Ruisgeluidsterrorisme.

De twee laatste nummers zijn dan weer pure noise, op zijn Japans, genre Merzbow en KK Null. 苦虫 legt het vrij ritmisch aan boord, met een dark ambient onderstroom, midtempogewijs en op zich relatief transparant en toegankelijk, zeker met de akoestische gitaar erbij. Niet dat het dansbaar wordt, maar met wat goede wil heb je een cadans te pakken en dobber je mee de dieperik in. Ik denk eerlijk gezegd niet dat hier veel liefhebbers voor te vinden zijn, ook ikzelf doe het puur omwille van het feit dat het kan en om mijn omgeving duidelijk te maken dat ik een introvert type ben dat na een drukke werkdag alle prikkels uit de buitenwereld ban door mijn eigen lawaai te kiezen, lawaai dat alles overstemt en/of weghoudt uit mijn buurt.

Label:

New Era Productions, 2021

Tracklisting:

 1. Grizzly Fetish – 堕落
 2. Grizzly Fetish – 怨毒
 3. Grizzly Fetish – 無常の風
 4. Grizzly Fetish – 邯鄲の夢
 5. Grizzly Fetish – 堕落 (Karaoke)
 6. Reek of the Unzen Gas Fumes – Molest: Dehumanizing Cesspool For Future Of Humanity
 7. Reek of the Unzen Gas Fumes – Molest: Diabolical Sect Against All Sects
 8. Reek of the Unzen Gas Fumes – Molest: Verminous Uprising
 9. 苦虫 – Song1
 10. 苦虫 – Song2

Line-up:

Grizzly Fetish

 • Onbekend

Reek of the Unzen Gas Fumes & Scatmother

 • INHKR – Gitaar, Bas
 • 9300FGBB – Keel
 • Warcrime Rapist – Noise
 • Scatmother – Noise

苦虫

 • Nigamushi

Links: