Fvneral Fvkk – Lecherous Liturgies

Als je in je bandnaam de ‘u’ gaat vervangen voor een ‘v’, dan weet je in ieder geval zeker dat je op zoekmachines niet zo snel te achterhalen bent. Of is het toch de bedoeling om zo cult mogelijk – Oh pardon cvlt. – over te komen? Hoe het ook zij, met het project van leden van Ophis, Crimson Swan en Fäulnis hebben we een obscuur en nieuw doomgenootschap met de naam Fvneral Fvkk.

Waar eerder genoemde bands zich bezig houden met doom/death of blackened doom, hebben we hier te maken met epische doom, voorzien van cleane vocalen, die klinken als ware het solo psalmzangen. De EP Lecherous Liturgies bevat drie nummers met weinig subtiele titels, die elk ongeveer zes minuten klokken en een gezapig tempo kennen. De nadruk ligt duidelijk op de nummers zelf en eerlijk is eerlijk, dit doomt verdomd lekker weg. Voor de variatie is er zo heel af en toe even een lichte tempowisseling en een solo bij. Uiteindelijk wordt er afgesloten met een galmende kerkklok. Wat wil je als doomfan nu nog meer? Wellicht weten wie wie is en wie wat doet in de band, maar dat mag je zelf uitvogelen. Het moet natuurlijk wel cvlt blijven…

Een prima debuut van Fvneral Fvkk, dat duidelijk naar meer smaakt. Wie zal gaan voor de vinylversie van de EP, heeft dikke pech, want dan krijg je alleen de eerste twee nummers. Wie gaat voor het cassettebandje krijgt wel een downloadlink erbij voor Fvkking at Fvnerals. De digitale versie waarop alle drie de nummers staan, is in dit geval wellicht het handigste. Vooralsnog is de EP nog niet uitgebracht op CD.

Label:

  • Lycanthropic Chants, 2017

Tracklisting:

  1. Erection in the House of God
  2. Underneath the Phelonion
  3. Fvkking at Fvnerals

Line-up:

  • Cantor Cinaedicus – Invocations & Enticements
  • Decanus Obscaenus – Ropes & Chains
  • Vicarius Vespillo – Diggings & Burials
  • Frater Flagellum – Beatings & Whippings

Links: