Fecality – It’s Only Smellz​.​.​.

Jaaa, gaan we weer. Oekraïne beleeft de laatste jaren moeilijke tijden en dat resulteert onder andere in schaamteloze goregrind. Fecality is zo een band die het voorbeeld van Tsjechische bands volgt en poep en plas mengt met grindcore om iets te bekomen waar ze op Obscene Extreme Fest vinger, duimen en tenen van aflikken. It’s Only Smellz​.​.​. is de titel, iets wat misschien een belletje doet rinkelen bij de perverten onder jullie (bij mij in ieder geval wel). Het is de naam van een compilatie van Efukt (ze zijn duidelijk fan van deze website leid ik af uit nog wat andere zaken), de website die verschillende soorten humor uit alle mogelijke pornofilmpjes zuigt. Rocco Siffredi is de eigenaar van deze uitspraak, zoek het gerust eens op.

Goed, Fecality dus. Stampende goregrind met wat Six Feet Under-deathmetalgrooves. Daarnaast ook heel wat viriele hardcore moshvibes, je merkt dat de band bestaat uit potige mannen met heel wat jaren anciënniteit in verschillende metaalsectoren en carrières binnen de softcore en hardcore. Alle mogelijke stijlloze elementen van goregrind worden aangewend, stemvervormers van verschillende pluimage, samples en allerhande sfeermakers. Zowel ADHD-pitgeweld als zompige polonaises worden cadansgewijs uitgelokt, maar ook andere dansjes met Spasmische trekken en Brutal Sphincter bewegingen à la Mister Bean horen bij dit behoorlijk stompzinnige plaatje.

Niets vernieuwend, niets wat we niet al eerder beter gehoord hebben. En toch heeft Fecality iets herkenbaars in zich zitten omwille van de “subtiele” (lol) hardcore/moshvibes en occasionele Six Feet Under/Obituary grooves in de riffs. Met hier en daar een thrashy uitlopertje, vrij beperkt wederom. Blijft echter voor 95% goregrind. Enkel voor de genreliefhebbers dus.

Luistertip: Anal Carnaval.

Score

73/100

Label:

Eclectic Productions, 2019

Tracklisting:

 1. Keep Calm! It’s Only Smells
 2. Wrong Hole Accident
 3. Scars On Cunt
 4. Don’t Touch My Guitar With Your Fatty Fingers
 5. To Be Peace Dove
 6. Tea Bag
 7. Peniscope
 8. When The Nipples Bigger Than Titts
 9. Anal Carnaval
 10. Pray For Defecation
 11. Clitcommander
 12. Go Fuck Yourself

Line-up:

 • Slava – Keel
 • Yurii – Gitaar
 • Alex – Drums
 • Dmitry – Bas

Links: