Bafomet – Baptized In Goat Blood

Het vorige plaatje, F.O.A.D.I.F, van het Japanse Bafomet vond ik al een vies, vuil, vettig en ranzig plaatje. Of dit nieuwste blinkende draaiding met de titel Baptized In Goat Blood dezelfde stempel krijgt opgedrukt is me nog niet helemaal duidelijk, maar ik verwacht eigenlijk niks anders van deze heavymetalmaniacs met een blackmetaljasje. Ook nu weer levert het Zweedse Iron Fist Productions het geheel op fysieke wijze af. Je mag het gerust bijzonder noemen als je kijkt in wat voor tijdgeest we leven. Een tijdgeest die ons vooral een veelheid aan informatie aanreikt die maar niet te stoppen of overzien lijkt. Vermoedelijk katapulteren onze drie Japanse vrienden ons gewoon terug de tijd in met hun muziek, hun teksten en natuurlijk de onderliggende levensvisie.

In dat opzicht lijkt het me niet gek om al eens de eerste twee singles die de heren lanceerden erbij te nemen: Lucifer en Heavy Metal Avengers. Eerstgenoemde is het tweede nummer op de plaat, het laatste sluit het nieuwe album van Bafomet gewoon af.

Wat alvast (en gelukkig) niet veranderd is bij deze band is de keuze voor de productie. Het geheel klinkt alsof het werd opgenomen in een vochtige, tochtige garagebox in het centrum van één of andere Japanse grootstad. Lekker live met zijn allen verzameld rond een beperkt aantal microfoons. Lucifer klinkt alsof de Here Satan in hoogsteigen persoon dat ranzig plekje is komen inwijden. Opzwepend zoals het hoort, word je om de oren geslagen met eenvoudige schuifriffjes en dito drumfills. Heavy Metal Avengers moet niet onderdoen voor deze eerste single want eveneens op een hels tempo krijg je wat hogere screams en piepende solo’s toegeworpen. Heerlijk ook want je kan na luttele ogenblikken gewoon vrij en blij het refreintje meebrullen.

Daartussen gebeurt er van alles en nog wat. Zo wordt de naam van Lucifer heel wat keren eervol vermeld. Vijzelen de drie heren het tempo vlotjes op en vliegen de solo’s en vochtige leadpartijen je om de oren. Door al dat zweet dat wordt opgewekt door de hete adem van de heer Satan moet het toch wel erg nat worden in die op maat gemaakte lederen pakjes. De heren trekken het zich allemaal maar weinig aan en black/thrashen er lustig op los. Een glimlach ontstaat spontaan op mijn gelaat door al dit robuust weinig fijnmazig gemusiceer. Zo gaan ze hier en daar ritmisch wat uit de bocht maar kom, dat kan de pret niet drukken.

Zo, trek je lederen jasje aan en je bijpassende broek maar goed strak over de noten of de gleuf en voeg daar nog wat spikes aan toe. Ga vervolgens aan je voordeur staan en nog voor de wat verwaaide postbode je zoveelste pakje alweer te laat komt aanleveren (hoe kan het ook anders) schreeuw je hem met hoge kopstem toe: Lucifer! Heavy Metal Avengerrrrrrrr!

Score:

75/100

Label:

Iron Fist Productions, 2023

Tracklisting:

 1. Baptism – Goat Blood
 2. Lucifer
 3. Beast Of Chaos
 4. Scythe Of The Reaper
 5. Resurrection
 6. Leviathan’s Feast
 7. Evil Force
 8. Witch’s Curse
 9. Take The Knife
 10. Heavy Metal Avenger

Line-up:

 • Branded Rebel – Gitaar
 • Noctisadistum – Drums
 • Vladphemer The Sodomizer – Zang, bas

Links: