Bafomet – F.O.A.D.I.F.

Opnieuw een smerig, ranzig vuil schijfje dat afkomstig is van Iron Fist Productions. Heerlijk toch als het dan ook nog eens met de conventionele post helemaal uit Zweden komt met een handgeschreven briefje, daar hou ik wel van! Ditmaal gaat het om het eerste album van Bafomet, F.O.A.D.I.F. getiteld. De band is een driekoppige formatie met als uitvalsbasis Japan, als ik goed ben geïnformeerd. De heren brengen black metal met een infuus aan heavy en speed metal met daar bovenop gespoten een krokant laagje (na indrogen wel te verstaan) punk. Vandaar misschien ook de keuze van hun cover, Barbatos’ War Metal Darkness. Bafomet heeft tot op heden enkel maar wat singles en splits uit maar met de huidige plaat komt daar dus verandering in. Merk ik wel even dunnetjes op dat dit album al wel in 2022 uitkwam. Maar hier op Zware Metalen zijn we er niet vies van smerige plaatjes van onder het spreekwoordelijke stof te halen, zeker niet als een platenboer zoveel moeite doet om zijn platen aan de man te brengen.

Een gortdroog geluid met heel veel galm, dat krijg je te verwerken. Moet je natuurlijk geen moer interesseren. Ik zeg het alleen maar, dan moet je niet aan mijn kop komen miepen. Oeh, waarom zo verbaal agressief hoor ik jullie denken? Tja, deze Japanse gozers creëren toch wel een agressief randje. Ze doen dit met korte opzwepende, erg eenvoudige nummers die je maar moeilijk uit je gehoorgang gepulkt krijgt. Je krijgt op bepaalde momenten zelfs gewoon zin om mee te brullen. Black heavy metal, hell! Bafomet is black, heavy en speed metal gecombineerd met punk en soms zelfs alles tegelijkertijd. Een nummer als Burning High heeft dat heavymetalgevoel terwijl het titelnummer F.O.A.D.I.F. dat punkerig korstje heeft naast een speedmetalondertoon. Ik doe een kleine poging om het acroniem F.O.A.D.I.F. te ontcijferen. Fuck Off And Die In Fire. Ik heb het gevoel dat ik juist zit, want de heren brullen het ook gewoon zo. Nummers als Satánico Heavy Metal en War Ritual geven direct goesting en zin om zelf wat eenvoudige nummertjes te schrijven over Satan, geiten, alcohol en blote vrouwen.

Ranzig, mottig plaatje! Laat je maar eens lekker in de modder rollen na een avondje stappen met de vrienden. Laat de alcohol maar rijkelijk vloeien en tracht dan vervolgens elke brievenbus die je passeert op je terugweg naar huis, te voorzien van een geutje urine. Ik krijg wel de indruk dat de heren een niet al te nieuwe collectie nummers op deze plaat geknald hebben, maar kom, alweer, niet miepen of zeuren, gewoon luisteren en meebrullen.

Score:

70/100

Label:

Iron Fist Productions, 2022

Tracklisting:

 1. Bafomet’s Hymn
 2. F.O.A.D.I.F.
 3. Satánico Heavy Metal
 4. Mayhemic Blackfire
 5. Black Heavy Metal Punl n’Hell
 6. Burning High
 7. War Metal Darkness (Barbatos Cover)
 8. 戦争儀式 (War Ritual)

Line-up:

 • Joe The War Kommando – Drums
 • Branded Rebel – Gitaar
 • Vladphemer The Sodomizer – Zang, bas

Links: