Acres – Lonely World

Ja, ik weet het ik blijf het zeggen, soms kom je bands tegen waarvan je denkt, hoe in Gods Here naam kan ik die nog niet opgepikt hebben. Nu, het is niet altijd allemaal rozengeur en maneschijn natuurlijk, maar toch. Nu en dan kom je een ruw diamantje tegen. Zo was ik op een optreden voor een andere band Imminence, bleken deze Zweedse kerels twee andere bands meegenomen te hebben. Eén hiervan is deze Britse band, Acres. Dit viertal  brengt hun debuutplaat uit op het eveneens Britse alt-rock label Wolf At Your Door records. Alt-rock? Tja, nu ook niet direct mijn ding. Acres is een band die over die alt-rock, als je het zo mag zeggen, een stevige saus core en melodie dresseert. Weliswaar wordt alles verpakt in een vaak erg gevoelig jasje en in een breekbaar doosje gestoken.

Deathbed is gewoon een introotje uit de duizend, maar daarna begint het pas echt. Met nummers als Medicine, Lullaby en Talking In Your Sleep krijg je direct de bovenvermelde mix voor de kiezen. Best hap, kauw en slik je gewoon door en mag je best zeggen dat glijdt lekker weg. Een strakke weliswaar afgemeten drumpartij stapt hand in hand met een bas die niet alleen oor heeft voor de zware tonen doch ook nu en dan zin heeft om naar fret zeven en negen te glijden op de hals. De gitaarlijnen zijn typisch te noemen, dromerig, zweverig, veelal hoog en iel maar op de juiste momenten worden deze bijgestaan door een stevige ritmelijn. En zo krijg je toch erg pakkende songs te horen, qua structuur ook goed uitgedacht. Luistertip is zeker de titeltrack van het album, Lonely World. En leven we in een éénzame wereld? Misschien af en toe toch wel. Er zijn van die momenten dat je je nu en dan wel eens verloren voelt ondanks hopen mensen en drukte rond je. Lonely World is zo een nummer dat dit gevoel wel wat weergeeft als je het mij vraagt.

Gevoelige, bij momenten erg breekbare doch strakke plaat. Vooral frontman en zanger Ben Lumber heeft de stembanden op de juiste plaats hangen. Best check je deze band ook eens een keer live, hij laat geen steek vallen dat vertel ik je wel. Puik werk!

Score:

80/100

Label:

Wolf At Yout Door Records, 2019

Tracklisting:

 1. Deathbed
 2. Medicine
 3. Be Alone
 4. Lonely World
 5. Hurt
 6. Lullaby
 7. Talking In Your Sleep
 8. You Are Not
 9. Sharpen Your Teeth
 10. Skin Over Mine

Line-up:

 • Ben Lumber – zang
 • Theo Sandberg – gitaar
 • Jack Rogers – bas
 • Konnor Bracher Walsh – drum

Links: