Palace of Worms/Ecferus – Palace of Worms/Ecferus (Split)

Het Amerikaanse label Crown And Throne perst een blackmetalsplit uit van de Amerikaanse eenmansformaties Palace Of Worms en Ecferus. Palace of Worms is het project van de uit Oakland afkomstige Balan (Ordo Obsidium, Elk, Botanist, Larvae, Dead As Dreams) en heeft inmiddels alweer drie albums en verscheidene splits uitgebracht. Ecferus is het kindje van Alp uit Indiana, en kan inmiddels ook terugblikken op twee studioplaten, drie EP’s, en nu ook een drietal splits.

Aan Palace Of Worms de eer om met The Lost het spits af te bijten, voor dit kleine halfuur aan onvervalst blackmetalgeweld, doordrenkt met interessante samples. Na een fragment over een onbekend gegeven met een hoger moordpercentage dan een seriemoordenaar, gaat The Lost meteen los. Al snel wordt duidelijk dat het geluid van Palace of Worms gekenmerkt wordt door de  groove, met daaroverheen de door Balan uitgekotste vocalen. Want ook het – mede door de samples –  moordlustige Wendigo Sick heeft een groove, dat er ingaat als zoete koek. Op Rot From The Stars wordt echter wat gas terug genomen, wat zorgt voor een aardige afwisseling.

Ecferus start zijn portie met Unveiled With Spears. Alp schreeuwt de longen uit zijn lijf en gooit er wat razendsnel vlijmscherp gitaarwerk uit, waar een ADHD’er met liefde voor gaat schuimbekken. Transmigratory Astral Chatterings is een instrumentaal midtempo nummer, waarop een sample over het einde van de mensheid een heerlijk duister sfeertje creëert. Afsluiter Ritual Calamity begint sterk, met een onheilspellend intro dat ontaard in pure chaos. Dit laatste gedeelte kan me persoonlijk wat minder bekoren. Echter, daar zal de blackmetalpurist terecht lak aan hebben. Uiteindelijk is deze split van Palace of Worms en Ecferus namelijk gewoon een release die men beluisteren moet!

Label:

Crown And Throne Ltd., 2017

Tracklisting:

  1. Palace Of Worms – The Lost
  2. Palace Of Worms – Wendigo Sick
  3. Palace Of Worms – Rot From The Stars
  4. Ecferus – Unveiled With Spears
  5. Ecferus – Transmigratory Astral Chatterings
  6. Ecferus – Ritual Calamity

Line-up Palace Of Worms:

  • Balan – Alles

Line-up Ecferus:

  • Alp – Alles

Links: