Among Gods – Monument

Among Gods – Monument
PRC Music, 2014

Het debuut van het Noorse Among Gods was een van men allereerste recensies voor Zware Metalen. Het was een matige plaat van een band die duidelijk nog naar een echte sound zocht, waarbij naast de deathmetal basis ook de nodige invloeden uit doom te vinden waren.

Die invloeden zijn op Monument opnieuw duidelijk van de partij. De band houdt het tempo gedurende een groot deel van de nummers traag. Het resultaat kan niet echt doom/death genoemd worden, want eigenlijk is het gewoon trage deathmetal en daar veranderen de occasionele cleane vocalen heel weinig aan. Wanneer Among Gods dan toch even versnelt, ontbreekt heel wat scherpte en dat is vreemd genoeg te wijten aan de gebrekkige productie. Op het debuut was dit nochtans wel in orde, maar Monument heeft te kampen met een drummer die op een reeks lege wastrommels lijkt te spelen. Ook de zanger klinkt eerder vermoeid dan imponerend, terwijl de gitaren weinig ruimte krijgen om hun beperkte melodieën tot uiting te brengen in het treurige geheel dat deze plaat uitmaakt.

Zonde, want Among Gods heeft wel nog steeds potentieel. Ze weten hoe ze een nummer kunnen opbouwen, dat bewijzen ze onder andere met V8, dat een hoger tempo heeft dan de eerdere doom-achtige nummers en nog fijn klinkt voor een melodeath-schijfje. Maar al bij al is dit gewoon een zwakke plaat met weinig bezieling, een matige productie en weinig meerwaarde.

Tracklisting:
 Monument - Among Gods

  1. Malstrøm
  2. Cold Pathetic Eyes
  3. Monument
  4. V8
  5. Summon The Back
  6. Hands of Williams
  7. Four Paths to Hell
  8. Eternal
  9. Feathers and Doom

Line-up:

  • Remi Skråmestø – bas
  • Kenneth « Ripper » Olsen- vocalen
  • Broke – gitaar
  • Ivan Rolstad – drums

Links: