Bombs of Hades – Through the Dark Past

Bombs of Hades – Through the Dark Past
Pulverised Records, 2014

Het Zweedse Bombs of Hades viert zijn twaalfjarig bestaan met een compilatie van demo’s, splits en vier nieuwe nummers. Het levert een goedgevulde plaat op van eenentwintig veelal korte (zelden langer dan drie minuten) nummers, die een mooi overzicht geeft van waar deze band toe in staat is.

Wat mag je verwachten? Deathmetal met een dikke crust erop. De gitaren klinken door het lekkere gekraak heel erg punky, de drummer beperkt zich ook tot de basisbehoeften van een crustcoreband en de zanger zit ook op het randje, want grunts kun je het niet echt noemen. Regelmatig schuurt de band, zoals in Clean Your Head, tegen de echte oorsprong van de grindcore aan, met snelle, agressieve en bedrieglijk eenvoudige nummers (case in point: Until Death – Hanged by the Neck). Op andere delen van het album is de deathmetal prominenter aanwezig. De riffs zijn beheerster en de songs iets beter uitgewerkt (Inside Teradome). Ook deze nummers zijn erg te smaken, want de dikke korst die Bombs of Hades kenmerkt blijft prominent aanwezig.

Een erg fijne, weinig complexe band met eenvoudige maar uiterst efficiënte muziek. Through the Dark Past is een geslaagde compilatie waar je een hele poos zoet mee bent, maar die uiteindelijk ook smaakt naar meer. Een opmerking wel: voor een compilatie over de beginjaren van de band is er niet zoveel evolutie te horen doorheen de compilatie. Luistertip: het hilarische I’ll be your Sister, een sterke cover van de Motörhead-klassieker.

Tracklisting:
 Bombs of Hades - Through the Dark Past

  1. Necronomicus Kanth (The Hounds of Hell)
  2. Twisted Decay
  3. Slaughter the Dead
  4. Disrespect Their Bones
  5. Coffin
  6. Carnivores
  7. Prolog (The Ecstacy of Blood)
  8. Into the Eternal Pit of Fire
  9. The Day Man Lost
  10. Confessor
  11. Ice Cold Grave
  12. Clean Your Head
  13. Until Death (Hanged by the Neck)
  14. Inside Teradome
  15. Burn
  16. I’ll Be Your Sister (Motörhead cover)
  17. Mangled Dehumanization
  18. Crossturner
  19. Evil Dead
  20. Kill! Kill! Kill!
  21. Epilog

Line-up:

  • Jonas Stålhammar – Vocalen, gitaar
  • P-0 „Wolfie“ Söderback – gitaar
  • Magnus Forsberg – Drums
  • Butch Ekman – Bas

Links: