Hell:On – Hunt

Hell:On – Hunt
Ferrrum, 2013

Het Oekraïense Hell:On wordt in eigen land gezien als één van de beste metalbands binnen de eigen grenzen, een beetje vergelijkbaar met Channel Zero in België. De band maakt toegankelijke thrash met een behoorlijk zware sound. De vorige albums nam collega Kris onder handen, deze was voor mij.

Kosten noch moeite werden gespaard voor dit Hunt. Seth Siro Anton (Septicflesh) stond in voor het herkenbare artwork, zoals hij ook al deed bij Nile, Moonspell, Paradise Lost en Vader. Vader‘s gitarist Marek speelt trouwens ook een solo in op dit album, net als Andy LaRocque. De solo’s zijn een belangrijk onderdeel van de aangeblazen thrashmetal, ze zorgen voor een aangename bonus bij de afgejakkerde metal die anders maar weinig variatie in zich heeft. Op zich niet zo erg, dat rechttoe rechtaan gedonder, want de thrashmetal heeft deathmetal in zich die het net wat brutaler en agressiever maakt dan de doorsnee thrashplaat. Echt entertainend is het echter niet. Zeker wanneer je de vrij saaie vocalen (denk aan een vermoeide Max Cavalera) erbij neemt valt het zonder het frisse gitaarwerk wat tegen.

Positieve en negatieve punten dus. Ze doen hun uiterste best om aan de West-Europese normen te voldoen en slagen daar ook gedeeltelijk in. Gedeeltelijk, dus geen overtuigende “ja” van mij, enkel een bemoedigende “oké”.

Tracklisting:Hell:On - Hunt

  1. Hear My Call
  2. Dormition
  3. Slaughter Smell
  4. Duality
  5. The Hunt
  6. Prey
  7. Beyond Morality
  8. The Game
  9. Insight

Line-up:

  • Olexandr ‘Slayer’ Sitalo – Basgitaar
  • Oleg ‘Leshiy’ Talanov – Drums
  • Olexiy ‘Hellion’ Pasko – Gitaar
  • Olexandr Bayev – Zang
  • Anton ‘Tony Alien’ Vorozhtsov – Gitaar

Links: