Sacerdos – Vibromancy

Sacerdos – Vibromancy
Eigen Beheer, 2012

Ik hang graag rond op Last.fm. Na Zware Metalen, Tard the Grumpy Cat’s forum en Perezhilton.com is het mijn vierde virtuele thuis geworden. Nu en dan eens een comment geven op bands die je nauw aan het hart liggen, waarom niet? Alleen heb je daar van die spammers, die je wijs proberen te maken dat hun band precies aansluit bij de verlangens die jij koestert, zowat bij iedere band die jouw buitenaards imponeert. Deze bijvoorbeeld: Sacerdos uit Californië. Die MOET ik gewoon beluisteren (dacht ik), teveel toeval om waar te zijn.

“Het kan twee kanten opgaan”, is wat meestal gedacht wordt. Meevaller/tegenvaller. Klopt niet. Meestal is het een overweldigende tsunami aan middelmatigheid die je tegenkomt. Net als bij de afwas is 75% van de berg saaie routine. Dan is er nog 10% die zichzelf quasi afwast (halleluhja) en dan is er die 15% die je liever in de vuilnisbak zou kieperen omdat het zo verschrikkelijk hardnekkig slecht en vies is dat je er er spontaan balzakjeuk/kutkrabberij van krijgt. Inderdaad, Sacerdos verdomme, het is geen lippenstift-tasje geworden maar een aangekoekte eierpan. Er zijn geen zekerheden in het leven, zelfs het voorgaande is niet zeker, maar het is een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat dit absolute crap is. Jammer dat Jon Nödtveidt gecremeerd is, althans dat denk ik toch aangezien hij in Maha Kali de frase Smashana Kali, I burn myself for thee liet optekenen. Anders konden ze (Jeroom inderdaad) hem vastkoppelen aan een alternator, bij het horen van Vibromancy zou hij Scandinavië van elektriciteit kunnen voorzien omdat hij zich zo hard omdraait in zijn graf. Nog nooit heb ik zo’n losgeslagen drumcomputer gehoord, voorzien van soortgelijk swingend akoestisch intermezzogeweld en dergelijk loos gemurmel. De lat zo hoog leggen en dan zo laag vallen, pijnlijk, als neuken met een verloren gewaand minderjarig zusje.

Ik zou liegen als ik zeg dat er niets aan deze release de moeite waard is. Alleen is een leugentje om bestwil hier op zijn plaats. Er zijn inderdaad wel nummers met interessant gitaarwerk (Monastery of the Candle Flame Aura, Another Sip of Madness), het vraagt gewoon zoveel moeite om de rest te elimineren dat ik het u wil besparen. Ik hoop dat dit duo nog een andere hobby heeft buiten muziek maken en op Last.fm rondhangen (archeologie of zo) want dit gaat helemaal nergens over. Ofwel moeten ze een drummer zoeken, een producer en een PR-manager. En liefst zo vlug mogelijk.

sakkerdjie
Tracklisting:

  1. Isolated as the Columns of Conquest
  2. Divinatory Jade Nix
  3. Illumined Priesthood of Unveiling
  4. Anunnaki Antiphon
  5. Failed Journey Through the Serpent Rope
  6. The Altar of the Smoke-Colored Twin Idols
  7. Rage of the Sun God’s Eye
  8. Ancient Augury Shaman
  9. Monastery of the Candle Flame Aura
  10. Another Sip of Madness
  11. Wormwood and Snakestone
  12. Embracing the Cosmos

Line-up:

  • Cassius
  • Brutus

Links: