Kroh – Kroh

Kroh – Kroh
Devizes Records, 2012

Paul Kenney, ons wel bekend van bands als Fukpig en onder andere sessiemuzikant bij Anaal Nathrakh, vond het toch tijd om zijn creativiteit ook maar weer eens in een ander project te steken. Hij trommelde hiervoor Francis Anthony op om hem vocaal bij te staan. Het resultaat hiervan is Kroh geworden. En dit project lijkt absoluut niet op wat, bijvoorbeeld, Fukpig voortbrengt.

Vanaf het eerste nummer wordt duidelijk dat we het hier in de hoek van de stoner en grunge moeten zoeken. En om dit het beste te beschrijven moet ik er misschien zelfs wel een band als Soundgarden bij halen. Uiteraard zijn de riffs wel een stuk zwaarder vandaar ook dat de stoner/doom om de hoek komt kijken. Ondanks dat dit misschien erg “arty-farty” klinkt is het gelukt om er toch pakkende nummers van te schrijven met een kop en staart die soms zelfs een meezingfactor kennen. De zang is clean en zuiver en past de muziek prima. De teksten geven de nummers soms net dat occulte randje mee zoals heel duidelijk in Luciphoria. En met het nummer How I Wish That I Could Know wordt het meest experimentele hoogtepunt nog even benadrukt.

Ik verwacht dat de liefhebbers van het zwaardere werk van Soundgarden en iedereen die stoner een warm hart toedraagt hier wel wat mee zal kunnen. Zelf vind ik het een prima plaatje dat tussen het zwaardere geweld best nog af en toe de weg naar de stereo zal vinden. Mocht je het interessant vinden raad ik aan er nu snel bij te zijn aangezien er maar 200 exemplaren fysiek (op vinyl) te krijgen zijn.

Kroh
Tracklisting:

  1. The Plant We Seeded
  2. Heaving Earth
  3. Stone Into Flesh
  4. These Butterflies
  5. Luciphoria
  6. Inside
  7. How I Wish That I Could Know
  8. Fruits And Wine

Line-up:

  • Paul Kenney – All Instruments
  • Francis Anthony – Vocals

Links: