Elvenking – ERA

Elvenking – ERA
AFM Records, 2012

Gedurende haar carrière heeft Elvenking veel verschillende stijlen in de muziek opgenomen. Van de meer folk-georiënteerde oudere platen, tot het meer power metal-gerichte The Scythe, ze hebben het allemaal geprobeerd. Met Red Silent Tides kwam er meer balans tussen deze stromen in Elvenking‘s stijl, en op ERA zetten ze deze lijn door.

Een verschil met het voorgaande album is wel dat er op ERA een stuk meer emotie te vinden is. Dit komt zowel terug in de persoonlijkere teksten (The Loser, I Am the Monster), als in het grotere aantal ballads, waaronder het prachtige Forget-Me-Not, dat een van de betere nummers uit de carrière van Elvenking is.

De grote hoeveelheid emotie die Elvenking in deze nieuwe plaat heeft gestopt, betekent helaas wel dat er wat van de oude energie van de band verloren is gegaan. Ook de productie is een stuk gladder en professioneler dan op een Heathenreel of To Oak Woods Bestowed. Dit is ook duidelijk merkbaar in de sfeer die aan het album hangt. De oude Elvenking is niet meer, maar deze nieuwe stijl bevalt gelukkig erg goed.

Elvenking - ERA

Tracklisting:

  1. The Loser
  2. I Am The Monster
  3. Midnight Skies, Winter Sighs
  4. A Song For The People
  5. We Animals
  6. Through Wolf’s Eyes
  7. Walking Dead
  8. Forget-Me-Not
  9. Poor Little Baroness
  10. The Time Of Your Life
  11. Chronicle Of A Frozen Era
  12. Ophale

Line-up:

  • Aydan – Guitars
  • Damna – Vocals
  • Rafahel – Guitars
  • Lethien – Violin
  • Symohn – Drums
  • Jakob – Bass

Links: