Evershine – Renewal

Evershine – Renewal
Bakerteam Records, 2012

Met power metal uit Italië hebben we, enkele uitzonderingen daargelaten, over het algemeen niet zulke beste ervaringen. Zou Evershine zich wel kunnen onderscheiden van de massa, of zou het de zoveelste ramp zijn die we uit het warme zuiden krijgen?

Het album begint nog redelijk goed, met een catchy zanglijn en redelijk sterke leadgitaar. Bij de tweede track lijkt mijn angst echter al waarheid te worden, als een mooie akoestische intro om zeep geholpen wordt door een dertien in een dozijn synth-deuntje en een zwaar geautotunede stem. Als we in het refrein dan ook nog een valse uithaal horen (hoe zing je vals met autotune?), lijkt het drama compleet.

Evershine weet zich echter, door het knappe schrijfwerk, toch vrij goed staande te houden. Zelden heb ik zulke catchy refreinen gehoord, en de meeste gitaarpartijen zijn ook goed te horen. Alleen die vocalen…

Het talent bij de muzikanten is zeker aanwezig, en Evershine is dan ook zeker een van de betere power metal-bands uit Italië. De minder goede en bij vlagen zelfs irritante zang, en de overmaat aan synthesizers, maken het helaas toch moeilijk om de hele cd in een keer af te luisteren. Renewal krijgt nu dus net geen voldoende, maar met een nieuwe zanger en minder standaard synths zit hier zeker potentie in.

Evershine - Renewal

Tracklisting:

  1. Evershine
  2. Angel Killer
  3. Run
  4. Demon’s Ride
  5. The Storm
  6. A Chance To Be Free
  7. Here We Come
  8. Faith and Dreams
  9. Where Heroes Lie

Line-up:

  • Marco Lo Presti – Bass
  • Nicola Petricca – Drums
  • Ivan Palmieri – Guitars
  • Emanuele Matricardi – Guitars, Vocals
  • Simone Cardini – Keyboards, Vocals
  • Marco Coppotelli – Vocals

Links: