Issa – Can’t Stop

Issa – Can’t Stop

Frontiers Records, 2012

Collega Willem was niet erg te spreken over de gemakzuchtige AOR van de Noorse zangeres Issa. Na The Storm komt deze schone nu met een cover-album van prima AOR-tracks die alleen voor goed ingevoerde melodieuze rockers bekend zijn. Want laten we eerlijk zijn. De namen Mark Free, Aviator, 21 Guns, Atlantic, Regatta, Worrall, Blvd en Tower City zijn niet bepaald namen die direct een belletje doen rinkelen. Wel?

Can’t Stop is een alleraardigst poppy rockplaatje geworden. De ‘niets aan de hand’-rock wordt prima gebracht en Isabell Oversveen ziet er (wellicht door haar laag make-up) best prima uit. Zingen kan zij ook wel, alleen zijn alle nummers op Can’t Stop ontspeend van iedere vorm van spanning. Neem daarbij dat de plaat klinkt alsof er een pak watten in je speakers zit en Frontiers Records heeft in dit geval kwantiteit boven kwaliteit de doorslag laten geven.

Issa heeft weliswaar een makkelijk in het gehoor liggend plaatje gefabriceerd, maar ik kan mij niet voorstellen dat de AOR-liefhebber uit het royale aanbod aan kwalitatief hoogstaand plaatwerk van het Italiaanse rock-label Can’t Stop prefereert boven nieuw werk van Pride Of Lions, Hardline, Eclipse of Jimi Jamison. Als deze dame dan toch niet kan stoppen moet zij maar snel met eigen werk komen. Can’t Stop zal geen potten breken.

Tracklisting:
iss200

  1. Can’t Stop
  2. Power over Me
  3. Wherever You Run
  4. Just a Wish
  5. If You Ever Fall
  6. Do You Ever Think of Me
  7. Dream On
  8. Stranded
  9. Heat of the Night
  10. I Won’t Surrender
  11. State of Love
  12. These Eyes

Line-up:

  • Issa (Isabell Oversveen) – zang
  • Alessandro Del Vecchio – toetsen
  • Mario Percudani – gitaar
  • Anna Portaluppi – bas
  • Alessandro Mori – drums

Links: