Repent – Vortex of Violence

Repent – Vortex of Violence
High Roller Records, 2012

Als je zin hebt in een stukje thrash is het natuurlijk voor de hand liggend dat je al snel grijpt naar een plaat van Slayer, Testament, Sodom, Kreator misschien Vio-Lence of wellicht Municipal Waste of minder antieke D.R.I.… Shit, nu heb ik eigenlijk meteen het euvel van Vortex of Violence bij de kloten gegrepen. Het wereldje der authentieke thrash is namelijk zo enorm verzadigd dat het voor bands (ondanks dat deze Duitsers al sinds de jaren ’90 bezig zijn) moeilijk is om nog écht wat te kunnen betekenen. Het opgesomde rijtje bands is natuurlijk maar een kleine greep van de kwaliteit die dit genre te bieden heeft.

Nee, natuurlijk is het geen straf om deze plaat tot je te nemen. Sterker nog, ik heb hem meermaals met plezier rondjes laten draaien. Het is de stem van Jürgen Aumann die er namelijk een lekker agressief en rauw randje aan geeft. Niet dat deze heer een exacte kopie is, maar hij doet me met momenten denken aan de vocalist van American Head Charge, terwijl ik me bij het noemen van deze band sterk afvraag of dit collectief nog bestaat. Het maakt ook niet uit, verder is dit thrash in het kader (en tempo) dat Slayer de laatste jaren ook hanteert. Makkelijke vergelijking, maar het is niet anders. Repent voegt overigens wel meer melodie toe aan het geheel, zeker wanneer het om solo’s en grooves gaat. Net als het strottenhoofd van Aumann is de productie verder ook rauw en zodoende naar behoren.

Ik verwacht niet dat Repent ooit een hoogvlieger zal worden, maar vermakelijk is dit zeker. Wellicht leuk om eens te zien in een stoffig tentje zonder airco en zónder rookverbod. Omnivoren der thrash slaan dit gewoon in.

Tracklisting:
 Repent - Vortex of Violence

  1. Vortex of Violence
  2. Fragments of Despair
  3. State of Fear
  4. The System Has Failed
  5. Howl
  6. Vengeance
  7. The Return of Dark Ages
  8. Rat Race
  9. Suicidal Dreams
  10. Human Hell
  11. World Supremacy
  12. Puppets of Corruption

Line-up:

  • Maxi Zimmerl – Drums
  • Philip Rath – Guitars
  • Martin Heusinger – Guitars
  • Jürgen Aumann – Vocals
  • Lutz Lohmann – Bass

Links: