Weapon – Embers and Revelations

Weapon – Embers and Revelations
Relapse Records, 2012

From The Devil’s Tomb uit 2010 was wederom klasse van het Canadese Weapon. Ondertussen zijn ze van Agonia naar Relapse Records overgeschakeld. Niet meteen een label waar ik Weapon mee zou associëren, al blijft Relapse wel een uitermate degelijk label. De derde langspeler heet Embers and Revelations.

Weapon was niet van plan om op ingeslagen weg verder te doen. Hun totaalgeluid is op Embers and Revelations een stuk helderder en nog minder vervuild dan op hun voorganger, waardoor er meer ruimte vrijkomt voor de technische bagage van de band. En die is er wel degelijk. Dubbel gitaarwerk, dubbele basdrums en alles dubbel zo strak als dat het al was. De necro-vibes bevinden zich vooral in de vocalen van Vetis Monarch. Met deze lichte koerswijziging plaatst Weapon zich wat buiten de underground, misschien heeft de tour met 1349 en Marduk bij hen een lichtje doen branden.

De bijzonder strakke mix en de professionele productie maken van Weapon een top black/death metal-band die zeker een plaats ambieert op grotere podia, niet langer de bunkers waarin ze tot nu toe in speelden voor een handvol mensen. Mits behoud van hun Bangladesh-roots in de muziek en hun Satanisch aura kan dat wel lukken.

Tracklisting:

    Weapon

  1. The First Witnesses of Lucifer
  2. Vanguard of the Morning Star
  3. Crepuscular Swamp, Unhinged Swine
  4. Liber Lilith
  5. Grotesque Carven Portal
  6. Embers and Revelations
  7. Disavowing Each in Aum
  8. Shahenshah

Line-up:

  • Vetis Monarch – Vocals, Guitar
  • Rom Surtr – Guitar
  • Kha Tumos – Bass
  • The Disciple – Drums

Links: