Bedemon – Symphony Of Shadows

Bedemon – Symphony Of Shadows
Svart Records, 2012

Bedemon is een vrij tot heel obscure band welke zijn wortels kent in voor velen het verre verleden. In 1973 is deze band begonnen, eigenlijk meer als project. Randy Palmer en Geof O’Keefe hebben zich in Pentagram geroerd, maar dit bleef altijd borrelen.

En zoals altijd kruipt het bloed waar het niet gaan kon en hebben ze een album geschreven dat door omstandigheden (de dood van Randy Palmer onder andere) bijna elf jaar heeft liggen rijpen. Maar nu in 2012 is het eindelijk zover. Het debuutalbum van deze doomlegende is een feit.

Het zal menigeen dan misschien ook niet verbazen dat een band met een geschiedenis als deze ook klinkt als onder andere Black Sabbath en Pentagram. Dit is jaren zeventig heavy doom rock zoals door voornoemde grootheden werd gemaakt. De riffs simpel maar doeltreffend, de solo’s psychedelisch en een door wietlucht omgeven ritmesectie. Gewoon in één take al improviserend op de tape. Overwegend lange nummers waarvan de ene meer geslaagd dan de ander. Toppers als Saviour en Hopeless worden helaas afgewisseld met een cheesy nummer als Kill You Now maar dit mag de pret niet drukken.

Het eindoordeel is tweeledig. Aan de ene kant is dit heerlijk nostalgisch voor de mensen die het oude werk van traditionele doombands een warm hart toe dragen. Echter in de volle doomhoek is dit op geen enkele manier vernieuwend of écht veel beter dan eerder genoemde bands.

Bedemon
Tracklisting:

  1. Saviour
  2. Lord Of Desolation
  3. Son Of Darkness
  4. The Plague
  5. D.E.D.
  6. Kill You Now
  7. Godless
  8. Hopeless
  9. Eternally Unhuman

Line-up:

  • Randy Palmer – Guitars
  • Geof O’Keefe – Drums, Guitars
  • Mike Matthews – Bass, Guitars
  • Craig Junghandel – Vocals

Links: