Mad Max – Another Night Of Passion

Mad Max – Another Night Of Passion

SPV, 2012

In 1987 stond het Duitse Mad Max met het album Night Of Passion op doorbreken. Amerika zou met dit album aan de zegekar worden gebonden, maar de eigen (Nederlandse) platenmaatschappij waar de Duitsers onder contract stonden stak een spaak in het wiel. Het album was niet te verkrijgen over de grote plas en de vurig gewenste doorbraak bleef dan ook achterwege. Hebben de Nederlanders die Duitsers dan toch ook een keer een poets geleverd…. Enfin, niet lang daarna besloot Mad Max het bijltje erbij neer te gooien. Ieder bandlid ging zijns weegs. Anno 2012 komt de band, in de line-up die ook Night Of Passion opnam, met de opvolger Another Night Of Passion.

Uit de meegeleverde promosheet en interviews die bandleider Michael Voss naar aanleiding van deze wederopstanding van Mad Max is het vooral de bedoeling geweest om terug te gaan naar de gloriedagen van de band. En dat is gelukt. Another Night Of Passion bevat Amerikaans getinte stadionrock zoals die met name in de tweede helft van de jaren ’80 volop aan het vinyl werd toevertrouwd. Opener Rocklahoma zet de toon. Bombastische feelgood rock zoals die al jaren niet meer breed geliefd is. De kwaliteit van de nummers is echter onbetwist. Songs met een kop en staart, een krachtig refrein en lekker vet gitaarwerk. Denk aan een band als Gotthard of Fair Warning om wat hedendaagse referenties te verkrijgen. Een nummer als Welcome To Rock Bottom doet mij denken aan Def Leppard. De productie is dik in orde, de songs zijn sterk, vooral het gitaarwerk is lekker en Michael Voss heeft een aangenaam stemgeluid. Aan het eind van de plaat tref je nog de Sweet-cover Fever Of Love aan en helemaal aan het eind een ode aan de ons ontvallen Gary Moore en Steve Lee (Gotthard).

Mad Max heeft een prima schijf gemaakt. Lekker afwisselend en smaakvol, nostalgisch maar verre van oubollig. In 2012 verwacht ik echter niet dat de band hier dikke potten mee gaat breken in Amerika. Maar het thuisland en wellicht het verre oosten zal Another Night Of Passion liefdevol omarmen. Mad Max zal Axel Rudi Pell als voorprogramma ondersteunen bij diens Europese tournee. Voor de oude rocker is dat een package die niet gemist mag worden.

Tracklisting:
mm 200

  1. Rocklahoma
  2. 40 Rock
  3. Metal Edge
  4. You Decide
  5. Welcome To Rock Bottom
  6. Fallen From Grace
  7. Black Swan
  8. Back And Alive
  9. The Chant
  10. Fever Of Love
  11. True Blue

Line-up:

  • Michael Voss – zang, gitaar
  • Juergen Breforth – gitaar
  • Roland Bergmann – bas
  • Axel Kruse – drums

Links: