Dixie Witch – Let It Roll

Dixie Witch – Let It Roll
Small Stone Recordings, 2011

De laatste plaat van het Texaanse Dixie Witch stamt alweer uit 2006, en daar was ik destijds niet echt over te pruimen. Een snufje stoner, een vleugje hardrock, een handvol southern rock en wat Motörhead vond ik het, en het eindcijfer was dan ook net een voldoende. In vijf jaar tijd kan een mens echter veranderen, en dat geldt zowel voor een band als een recensent. In dit geval is het vooral de band die erop vooruit is gegaan, want hoewel ik Smoke and Mirrors nog steeds een weinig geslaagd album vind, is Let It Roll wat mij betreft al stukken beter.

Op Let It Roll presenteren de heren, inmiddels van kwartet teruggegaan naar trio, een tiental songs die inderdaad ergens tussen stoner en hardrock en southern rock in zitten, en in vijfendertig minuten op de luisteraar afgevuurd worden. Leal brult en schreeuwt dat het een lieve lust is, de rest van de band beukt er met overtuiging op los en voordat je het weet ben je terug bij het titelnummer. Let It Roll is namelijk best een lekkere plaat, maar ook typisch zo’n album wat weinig negatief opvalt bij andere bezigheden. Dixie Witch maakt weinig pretentieuze rock die uitstekend is om bij af te wassen of te stofzuigen, met het volume vrij hoog, en dan is vijfendertig minuten helemaal geen verkeerde speelduur.

Een topalbum is Let It Roll absoluut niet geworden, al staan er met songs als Saving Grace en Sevens zeker wel een aantal prima songs op die qua melodie en qua riffs zeker weten te overtuigen. Het is nog steeds mijn favoriete stijl niet, maar dat neemt niet weg dat Dixie Witch zonder meer een alleraardigste plaat heeft uitgebracht.

Tracklisting:

    Dixie Witch - Let It Roll

  1. Let It Roll
  2. Boogie Man
  3. The High Deal
  4. Red Song
  5. Saving Grace
  6. Sevens
  7. Anthem
  8. Automatic Lady
  9. Second Chance
  10. December

Line-up:

  • Trinidad Leal – drums, zang
  • Curt ‘CC’ Christensen – bas, zang
  • J.T. – gitaar

Links: