Havok – Time is Up

Havok – Time is Up
Candlelight Records, 2011

Kwaliteitsthrash met werkelijk nul procent originaliteit. Eigenlijk zijn we er dan wel uit in de bespreking van Havok’s tweede langspeler. Maar laat ik het nou stiekem best lekker vinden wegluisteren! Toch even nog iets meer informatie.

Havok komt uit de achtertuin van de kereltjes van South Park, Denver in Colorado. En ja, vanaf de eerste tonen hoor je al Megadeth, oude Metallica, Testament en de andere bekende thrashnamen terugkomen in iets opgefoktere vorm. Nogmaals, originaliteit zal je hier niet vinden. Maar Time is Up brengt je wel 42 minuten lang een bonk agressie, speelvreugde en gewoon strak spel. Neem bijvoorbeeld No Amnesty. Een razend agressief nummer wat ook klinkt als een paar gasten die gewoon lol hebben en lekker uit hun dak gaan. Of een ander leuk nummer, het wat melodieuzere D.O.A., wat soms doet denken aan oude Metallica of Kreator in de meer epische stukken en zeer hard begint te knallen in tweede helft. Mooi mosh materiaal!

Het zit er gewoon niet in dat Havok met deze stijl gaat doorbreken, daar zijn ze 25 jaar te laat voor. Het is een vrij genietbaar album. Afwisselend, knalhard en energiek en dan weer melodieus en met veel gevoel gespeeld. Misschien is dit wat voor de nieuwe lichting metalheads die de oude goden slecht kennen?

Tracklisting:
Havok - Time is up

  1. Prepare for Attack
  2. Fatal Intervention
  3. No Amnesty
  4. D.O.A.
  5. Covering Fire
  6. Killing Tendencies
  7. Scumbag in Disguise
  8. The Cleric
  9. Out of My Way
  10. Time Is Up

Line-up:

  • David Sanchez – Lead Vocals, Rhythm Guitar
  • Reece Scruggs – Lead Guitar
  • Jessie de los Santos – Bass, Backing Vocals
  • Pete Webber – Drums

Links: