Omission – Merciless Jaws From Hell

Omission – Merciless Jaws From Hell
Xtreem Music, 2011

Spaanse old school thrash, van die combinatie heb ik er nog niet teveel mogen horen. Nu, tegenwoordig wordt je bijna naar het hoofd gesmeten met nieuwbakken old school thrash-bands uit alle hoeken van de wereld, dus waarom ook niet uit Spanje? Omission is Satanic en mikt op Speed.

Wanneer je de bandfoto’s ziet van Omission dan weet je het meteen. Dit is geen doorsnee Bay Area thrashband maar een bende zwartmetalen thrashers die zich laat opmerken door leder en pinnen. Venom schreef de dresscode voor en muzikaal wordt er een black metal-laklaag aangebracht. Desaster, Nocturnal… maar evenzeer een Toxic Holocaust. Soms is het evenwicht wat zoek en vliegen de rikketikkende blasts wat loos doorheen de thrash zonder iets bij te brengen aan de dynamiek of songwriting. En zo zijn er nog wel enkele punten waarop deze Spanjaarden gebuisd zijn, zelfs in de context van ongepolijst zijnde thrash. Ook de strot komt agressie en venijn tekort om echt indruk te maken, de geforceerde schorheid… een kwestie van smaak wellicht, maar voor mij is de hap te slap.

Ondanks de kritiek mag dit bandje er voor mijn part wel wezen. Spanje heeft net als ieder land nood aan thrash die niet door threndy broekventjes en (bruingebrande) melkmuilen wordt verzorgd. En volgens mij gaan ook de bepatchte Duitsers met hun Destruction/Sodom/Kreator-achtergrond dit kunnen waarderen, dus waarom ook niet? Check ook de solo in het afsluitende nummer Ianus Rex Infernorum. En oh ja, mocht je het nog niet gezien hebben, er staan tieten op de cover.

Tracklisting:

Omission

  1. Erotic Nightmares
  2. A Field Sowed Of Coffins
  3. Northmen Wrath
  4. We Are The Dead
  5. Architects Of Fear
  6. Fuckin’ Alone
  7. The Light In My Dark
  8. Here We Stand
  9. Day Of Your Death Arrives…
  10. You Can’t Hide
  11. Ianus Rex Infernorum

Line-up:

  • Miguel “Patillas” Hernanz – Vocals, Rhythm Guitar
  • Marco Marouco – Lead Guitar
  • James Surt – Bass

Links: