Beyond Terror Beyond Grace – Our Ashes Built Mountains

Beyond Terror Beyond Grace – Our Ashes Built Mountains
Deepsend Records, 2010

Beyond Terror Beyond Grace is een Australisch gezelschap dat toe is aan zijn tweede album. Ze maken een vorm van grindcore, maar dan wel een brute variant met scherpe kantjes.

Meteen wordt je omvergeblazen door een furieuze muur van ronkende gitaren, een psychotisch schreeuwende zanger in volle hysterie en een drummer die zich geen raad weet met zijn energie en menig vuurpeleton het nakijken geeft. De nummers zijn dan wel allen gebaseerd op twee à drie riffs (met telkens een streep technisch vernuft erdoorheen), toch blijft het zeer onderhoudend en goed georganiseerd. Explosies van geweld met een gemiddelde tijdspanne van anderhalve minuut. Deze vlieger gaat zowel op voor fans van Rotten Sound en Napalm Death als een grimmiger Fukpig of Beyond Terror Beyond Grace‘s landgenoten Insidious Torture.

Naar doordeweekse grindcore-normen is dit een lomp en bruut werkje geworden, zonder in de death metal-sferen verzeild te raken. Niet dat er geen spanning in de lucht hangt (Fugues, Coil), maar het nerveuze karakter van het genre blijft constant behouden. Leuk schijfje, zonder extreem te verrassen.

Tracklisting:

Beyond Terror

  1. Mannequins
  2. Amnesia
  3. Husk
  4. Information Scars
  5. Tumour
  6. Shadowhalo
  7. Words
  8. Exposure
  9. Fugue
  10. Flightless
  11. Coil
  12. Paradigm
  13. Hang Them By Their Crowns
  14. Answers
  15. Control
  16. Aesthetics
  17. Ashes
  18. Pathetic
  19. Murakami
  20. Bias

Line-up:

  • Blake Simpson – Vocals
  • Scott Heldorf – Guitar
  • Alex Nicholson – Bass, vocals
  • Steve Smith – Drums

Links: