Galneryus – Resurrection

Galneryus – Resurrection
VAP Records, 2010

Galneryus is één van de Japanse heavy/power metal-bands die opgestaan is in het land waar men gek is van Finse metal à la Stratovarius, Sonata Arctica en uiteindelijk dus ook Yngwie Malmsteen. Ze brengen een mix van Engelse en Japanse teksten in een neo-klassiek sausje.

En ze doen dat volgens het boekje. Een hoge falsetstem die regelmatig ondersteund wordt door lagere meeneurieënde koorklanken, zoete keyboardklanken (Yuhki, de toetsenist, kent u misschien van Ark Storm), onnoemelijk veel virtuositeit in de instrumentaaltjes en solo’s, duellerende leadgitaar en klavecimbelklanken (denk Silence) en een pak power. Ook de verplichte kleverige ballads mogen niet ontbreken (A Far-Off Distance), met kokhalzende bewegingen van ondergetekende tot gevolg. Heel het album is trouwens doorspekt met romantiek en rozengeur, niet voor ongevoelige zielen dus.

Dankzij enkele progressieve elementen en het Japanse anime-soundtrack karakter van deze plaat krijgt de band meer en meer gezicht en zolang de kazige tegeldansnummers wat uitblijven kan ik het best hebben. Tipje voor de power metal-fans.

Tracklisting: resurrection

  1. United Blood
  2. Burn My Heart
  3. Carry On
  4. Destinations
  5. Still Loving You
  6. Emotions
  7. Save You
  8. A Far-Off Distance
  9. Fall In The Dark
  10. Destiny
  11. The Road Goes On

Line-up:

  • Masatoshi Ono – Vocals
  • Taka – Bass
  • Syu – Guitar
  • Yuhki – Keyboard
  • Junichi Sato – Drums

Links: