Lich King – World Gone Dead

Lich King – World Gone Dead
Stormspell Records, 2010

Thrash metal uit de oude doos, met een dubbele portie agressie. Deze jongens weten van aanpakken. Dit is inmiddels hun derde album na Necromantic Maelstrom en Toxic Zombie Onslaught. In de US of A wordt de fanbasis steeds groter, daar is een reden voor.

Lich King maakt namelijk een kruising tussen traditionele Bay Area thrash zoals Exodus maar doet het met een punk attitude die je eerder aan Slayer toeschrijft. De riffs houden eveneens het midden tussen de twee voorgenoemde bands maar qua déjà entendu-gevoel valt het best mee. Vooral de speelse (Toxic) riffs en loopjes maken veel goed en brengen de nodige luchtigheid en originaliteit in het spel. Die luchtigheid zit vooral in het gitaargeweld, niet zozeer in de teksten, iets wat op vorige albums wel een feit scheen te zijn. Jammer, want nu mist de band een finishing touch, iets wat het compleet maakt. Humor hoeft niet, maar je ontworsteld je er als band wel makkelijker mee uit de anonimiteit.

Het leuke aan deze thrash band is dat de muziek lekker gedateerd klinkt en authetiek overkomt. Bands als Gama Bomb, Bonded By Blood, Violator, Fueled By Fire en zelfs Warbringer schieten als paddestoelen uit de grond en zet daar nu ook maar Lich King bij. New Wave of Thrash Metal? Van mij mag het. Het klinkt alleszins een stuk beter dan een massa klinische “neothrash”-bands. Dit is zo’n plaat die je alleen op vinyl wilt kopen, gewoon, omdat het moet. Snoer je bloedstroom maar weer af met veel te spannende jeans en naai die patches maar terug. Lich King, nog een thrashende teletijdsmachine.

Tracklisting: Posthuman

  1. Intro
  2. Act of War
  3. ED-209
  4. A Storm of Swords
  5. Waste
  6. Terror Consumes
  7. Grindwheel
  8. Behaver
  9. Aggressive Perfector (Slayer Cover)
  10. Lich King III (World Gone Dead)

Line-up:

  • A Fucking Tyrannosaur – Vocals
  • Rambo – Lead Guitar
  • The Hulk – Rhythm Guitar
  • Darth Vader – Bass
  • Hulk Hogan – Drums

Links: