Vomitrot – Emetic Imprecations

‘Caveman death metal’, voor fans van het oude Incantation en Kataklysm. “Shut up and take my money!” Bij de eerste term ga ik overigens al overstag, want elke release in dit ‘genre’ wil ik sowieso wat luisterbeurten geven. Eerder bespraken we bijvoorbeeld ook releases van Mutilatred en Sanguisugabogg. Nu is het de beurt aan de Zweden van Vomitrot die met Emetic Imprecations via Personal Records hun tweede album uitbrengen. Extreem smerig en recht op je kanis, zo schrijft het bijgeleverde persblad. Die hebben we het liefst, dus kom maar op!

Het schijfje bevat slechts zes nummers en een krappe half uur aan caveman death metal, omdat we meer niet zouden trekken. De watjes niet nee, maar wij trotseren deze hap met opgeheven hoofd. Smerig, laag en prehistorisch klinkt het zeer zeker. Luister de single Envomited hieronder en je weet meteen wat voor rottend vlees je in de kuip hebt. Songtechnisch stelt het geen drol voor, maar met de bovenstaande doelstelling in gedachten slaagt Vomitrot er wel degelijk in om de oermensch te prikkelen. De gruizige riffs, vieze growls en zeiknatte drumpartijen vormen de rode draad op dit album en het drietal wijkt daar doorgaans geen centimeter van af. Tijdens Odious Fetid Aberrations, Gomorrahian Excrement en het uitgerekte Vomitous Execrations horen we ook nog wat tragere doominvloeden de bak klereherrie binnensijpelen hetgeen de ambiance helemaal maniakaal maakt.

Emetic Imprecations is behoorlijk overweldigend of zoals de heren zelf pretenderen ‘in your face’. Of dat nou overwegend positief of negatief is, blijft echter de vraag. Echt veel afwisseling en uitdaging krijgt de luisteraar namelijk niet voor zijn kiezen en dat zorgt ervoor dat je alweer vrij snel uitgekeken bent op het resultaat. Tegelijkertijd twijfel ik er niet aan dat je dit soort orkesten vooral live eens moet ervaren. Envomited en het oerlompe Heinous Sulphuric Phlegm kunnen we op plaat nog wel goed smaken overigens. Een score die past bij dit tweede album van de Zweedse formatie dus.

Score:

73/100

Label:

Personal Records, 2024

Tracklisting:

  1. Envomited
  2. Emtophilic Cro-Magnon
  3. Odious Fetid Aberrations
  4. Heinous Sulphuric Phlegm
  5. Gomorrahian Excrement
  6. Vomitous Execrations

Line-up:

  • Rotted Vomitor – Zang, gitaar
  • Vomitroth – Zang, basgitaar
  • Cave Belcher – Drums

Links: