Carrion Throne – The Feast Of Human Vices

Vanuit Chicago bereikte ons de eerste ep van Carrion Throne. The Feast Of Human Vices heet die en label Lacerated Enemy – tamelijk gerenommeerd in het genre – verkoopt hem als brutale dissonante death metal. De half bij het Belgische Carrion geleende groepsnaam schijnt ook een science-fiction boek te zijn in de Warhammer 40 000-reeks, dat zich afspeelt in een futuristische fantasiewereld. Of er een link is, valt niet te achterhalen. Wij kozen toch maar voor de muzikale versie.

Of het boek beter is zal je zelf moeten uitmaken, maar Carrion Throne legt met The Feast Of Human Vices de lat hoog.  De harmonieuze uitvloeiingen na de verbeten slamptrossen sluimeren de brutal death metal inderdaad in een soort dystopische sfeer. Atonale tremelotragiek versterkt die originele twist die de Amerikanen in hun genrevariant draaien. Een absoluut handelsmerk. Evenzeer omdat zowel de slamriffs als de brutale botverbrijzelingen er fanatiek inhouwen met eenzelfde barbaarse moorddadigheid als een Internal Bleeding. Zet riffbom Dark Ativism maar een keer op zonder het dichtstbijzijnde meubelstuk te verschroten. Kan niet gedaan worden.

Meteen zal je de kartelmesgutturals en de eveneens van rijtende scherptediepte voorziene growl opvallen. Een vocale vleespers waar Mazuko Mao en het titelnummer de slamkadansen dan weer combineren met enkele sinistere maalriffs. Verre van eenvoudsslam dus en telkens met de subtiele en toch zeer merkbare dissonante uitzwaaiingen of necrotische akkoordeninfusen.

De twee laatste nummers bracht Carrion Throne al eerder uit, waardoor ze een beetje uit de toon vallen vanwege een compactere, bottere audiologie. Het handelsmerk zit er echter ook daar al op gelijkaardige wijze in verweven. Het mag dan minder omvangrijk klinken, het brute geweld komt bij een Sinning Tree net zo gruwelijk over. Daarmee staat Carrion ThroneThe Feast Of Human Vices te boek als een opmerkelijke eerste ep, die in de brutal deathmetalbibliotheek zomaar een plek op het bovenste schap zou aankunnen. Dat is heus geen science-fiction.

Label:

Lacerated Enemy, 2024

Tracklisting:

  1. Misanthropic
  2. Dark Ativism
  3. Mazuko Mao
  4. The Feast Of Human Vices
  5. Descending Firmament
  6. Sinning Tree

Line-up:

  • Alex Chappe – Basgitaar
  • Joel Sandoval – Gitaar
  • Alex Rocha – Gitaar
  • Alex Corral – Vocalen
  • Rodrigo Garcia – Drums

Links: