Sarah Jezebel Deva – A Sign of Sublime

Sarah Jezebel Deva – A Sign of Sublime
Rising Records, 2010

Sarah Jezebel Deva kennen we vooral als achtergrond van Cradle of Filth en, tja, waarvan eigenlijk niet. Deze dame heeft op de achtergrond een veelvoud aan schijfjes ingezongen in de wat extremere metalhoek. Daar waar gotische invloeden nodig waren in de muziek stond vrouwe Deva klaar om een bijdrage te doen. Na de min of meer soloband Angtoria is het nu tijd voor een écht eigen schijf.

A Sign of Sublime is een pompeuze en groteske titel voor dit krap veertig minuten durende album. Met Dave Pybus en Martin Powell heeft ze gelijk twee van Cradle of Filth bekende muzikanten ingelijfd, al is de muziek mijlenver verwijderd van wat de band uit Suffolk doet. Het is altijd prettig een soloplaat te horen waarbij de muziek niet geheel in dienst staat van de artiest in kwestie en wat dat betreft levert Sarah Jezebel Deva een heel behoorlijk album af, gevuld met een heel behoorlijke lading gothic metal. Alhoewel, het brok bombast wat The Devil’s Opera heet heeft weinig meer met metal te maken en zou niet misstaan op de soundtrack van een groots opgezette fantasyfilm. Het is naast het pompende The Road to Nowhere helaas ook de enige song waar A Sign of Sublime uit de band schiet en echt indruk maakt.

Slecht is de plaat niet, maar de geringe speelduur, het toch wat vlakke geluid en de kwaliteit van het gros van de songs, die net iets boven de middelmaat ligt, maken van A Sign of Sublime nu ook niet bepaald een uitschieter in het genre. Desalniettemin een voorzichtige luisterbeurt waard voor gothic metal-fans.

Tracklisting:

    Sarah Jezebel Deva - A Sign of Sublime

  1. Genesis
  2. A Sign of Sublime
  3. She Stands Like Stone
  4. The Devil’s Opera
  5. They Called Her Lady Tyranny
  6. The Road to Nowhere
  7. Your Woeful Chair
  8. Newborn Failure
  9. Daddy’s Not Coming Home

Line-up:

  • Sarah Jezebel Deva – zang
  • Ken Newman – gitaar
  • Dave Pybus – bas
  • Max Blunos – drums
  • Martin Powell – keyboards

Links: