The Adicts – Life Goes On

The Adicts – Life Goes On
People Like You Records, 2009

Sinds 1976 actief en al zo’n tien albums uitgebracht. De party punkers genaamd The Adicts doen het nog steeds. In al die jaren is er weinig veranderd. Niet in de Clockwork Orange outfit, niet in de sound, niet in image, niet in muziek en niet in samenstelling. Dat mag je toch wel bijzonder noemen. Alsof het de gewoonste zaak van de wereld is brengen ze nu op People Like You Records een splinternieuw studioalbum uit, geheel gevuld met fonkelnieuw materiaal. Mijn respect hebben ze.

Wat zal ik nou eens voor wijsheden op de muziek los laten. Life Goes On is dus een cd met nieuw materiaal van de jongens. Aan de sound is niks nieuws te ontdekken. Vrolijk makende authentieke punkrock. Snel, krachtig simpel en overtuigend, zelfs na al die jaren nog. Instrumentaal, vocaal, qua compositie, tekst en productie volkomen rechttoe rechtaan. De mannen hebben niets ingeleverd in vergelijking met voorgaande albums en kunnen de vergelijking met de oudere albums met glans doorstaan.

Veertien korte, simpele nummers, inclusief een echte hidden track. Ik kan er niks aan doen, maar ik word er nog steeds vrolijk van. Van mij mogen ze nog jaren zo doorgaan, niks mis mee. Diegenen die dat met me eens zijn, dienen direct tot aanschaf over te gaan en alle anderen? Ach doe maar wat, maar toon wel respect voor The Adicts, ze verdienen het, alleen al vanwege inzet en staat van dienst.

Tracklisting:
theadicts

  1. Spank Me Baby
  2. I Love You But Don`t Come Near Me
  3. Reaky Deaky Boys & Girls
  4. I`m Not Scared Of You
  5. Over There
  6. MAD
  7. Gangster
  8. We Ain`t Got A Say
  9. Full Circle
  10. Mr. Dice Man
  11. Tuned in Turned On Dropped Out
  12. Mr. Hard
  13. Life Goes On
  14. Hidden Track

Line-up:

  • Monkey – Vocals
  • Pete Dee – Lead Guitar
  • Scruff – Guitar
  • Mel – Bass
  • Kid Dee – Drums
  • Dan – Fiddle

Links: