Willow’s Whisper – Pages Turn

Willow’s Whisper – Pages Turn
Eigen Beheer – 2007

Het Belgische Willow’s Whisper begeeft zich dapper in de reeds overvolle poel van gothic metal met vrouwelijke zang. De in eigen beheer uitgebrachte ep Pages Turn is het eerste officiële wapenfeit.

Het vijftal weet zich enigszins van de concurrentie te onderscheiden door het gebruik van folk-invloeden, waardoor het geheel al nét iets anders klinkt. Met de opener A New Day Has Been Born zet de band wat dat betreft al een aardige troef in. Dit nummer kenmerkt zich door het gebruik van een pompeus keyboardgeluid, de nodige tempowisselingen (waarbij de band in een hogere versnelling op ondergetekende een betere indruk maakt dan met de rustigere gedeeltes) en een aantal pakkende melodieën. Het navolgende Silence klinkt me echter vrij chaotisch in de oren, wat te wijten is aan het proppen van teveel tekst in een te beperkte ruimte. Niké en de hekkensluiter These Sad Days klinken gelukkig weer een heel stuk beter en laten weer horen dat deze band zeker in staat is goede muziek te schrijven.

Met Pages Turn levert de band een heel aardig visitekaartje af en laat tevens horen dat het muzikaal vernuft er bij het vijftal zeker is. Enige kleine kritiekpunt is zangeres Kimme Franssen, wier stemgeluid regelmatig op de dubieuze grens tussen vals en zuiver balanceert, een euvel dat met enige (verdere) scholing en een professionelere productie met gemak verholpen zou kunnen worden. Desalniettemin een prima eerste stap in de juiste richting.

Tracklist:

    Willows Whisper - Pages Turn
  1. A New Day Has Been Born

  2. Silence

  3. Niké

  4. These Sad Days

Line-up:

  • Karel de Muer – drums

  • Kimme Franssen – vocals

  • Nele Colle – keyboards, vocals

  • Sam de Coster – guitars

  • Kristof Colle

Links: