Allen/Lande – The Revenge

Allen/Lande – The Revenge
Frontiers 2005

In 2005 kwam ik superlatieven te kort om mijn enthousiasme over The Battle, de eerste samenwerking tussen het duo Russell Allen (Symphony X) en Jorn Lande, te omschrijven. De plaat is dan ook nu nog een van mijn favoriete albums van de laatste jaren. Ik was dan ook dolblij met de komst van het vervolg, The Revenge genaamd.

Laten we de doekjes maar achterwege laten en meteen to-the-point komen: The Revenge is wederom een klapper geworden. Toegegeven, het nieuwtje is er wel vanaf en eigenlijk krijgen we gewoon meer van hetzelfde. Maar dat ‘meer’ betekent dan ook meer geweldige songs, wederom geschreven door Magnus Karlsson, die tevens de bas, keyboards en last but not least de knetterende gitaarpartijen en meestal flitsende solo’s voor zijn rekening neemt. Meer geweldig vocaal vuurwerk ook, keurig verdeeld over beide grootheden. Luister bijvoorbeeld gewoon eens naar het magistrale Wake Up Call, mijn favoriet op het album. Schitterende melodieën, een vurig refrein, gewoon een topcompositie. Of de heerlijke ballad Master Of Sorrow, waarop Lande excelleert en duidelijk maakt waarom ik hem op de laatste Masterplan-plaat zo enorm mis. De lichte kritiek bij de vorige plaat dat beide vocalisten qua klank dusdanig op elkaar lijken dat er van een ‘battle’ geen sprake is en nu dus ook niet van een ‘revenge’, gaat ook deze keer op, maar dit mag de pret wederom niet drukken.

Het moge duidelijk zijn. Vond je The Battle al super dan heb je geen enkele reden om The Revenge niet aan te schaffen. Spetterende hardrock met een metalen rand van uitzonderlijke klasse is wat je in huis haalt. Waar wacht je nog op?

Tracklist:
Allen+Lande – The Revenge

  1. The Revenge (vocals: Jorn and Russell)
  2. Obsessed (Russell)
  3. Victory (Jorn and Russell)
  4. Master Of Sorrow (Jorn)
  5. Will You Follow (Russell)
  6. Just A Dream (Jorn and Russell)
  7. Her Spell (Jorn)
  8. Gone Too Far (Russell)
  9. Wake Up Call (Jorn and Russell)
  10. Under The Waves (Jorn)
  11. Who Can You Trust (Jorn and Russell)
  12. When Time Doesn’t Heal (Jorn and Russell)

Line-up:

  • Jorn Lande/Russell Allen – Zang
  • Magnus Karlsson – Gitaar, Bas, Keyboards
  • Jaime Salazar – Drums

Links: