Eddie Ojeda – Axes 2 Axes

Eddie Ojeda – Axes 2 Axes

Black Lotus Records, 2005



Eddie Ojeda kennen we natuurlijk allemaal als snarenplukker van het legendarische Twisted Sister. De beste man vond de tijd rijp de wereld te vergasten op een soloalbum. Had hij beter niet kunnen doen.



Man, wat is Axes 2 Axes een ongelooflijk saaie plaat geworden! Elf nummers jagen het ene oor in en het andere snel weer uit. Elf nummers die niet blijven hangen. Alleen de matige Beatles cover Eleanor Rigby blijft hangen. Vrij triest dat de enige echt goede compositie op dit album uit de veer van een ander stamt. De resterende tien nummers klinken bijzonder retro, maar dan in negatieve zin. Met andere woorden: oubolliger en braver dan dit hoor je ze niet vaak. Rechtoe rechtaan hardrock met een prominente rol voor het gitaarspel van Ojeda.



Gezegd moet worden dat het gitaarwerk van de beste man niet slecht is. In ieder geval niet zo hondsberoerd als zijn meedogenloos saaie zangstem. Gelukkig heeft hij oud-collega Dee Snider (Twisted Sister), Joe Lynn Turner en Ronnie James Dio op weten te trommelen voor een gastoptreden, zodat het nog wat lijkt. HET IS ALLEEN ALLEMAAL ZO GODVERDOMDE SAAI.



Argh.



Liefhebbers van een pot braaf gitaarwerk uit de jaren tachtig doen er goed aan dit album eens te beluisteren bij de lokale platenboer. De rest van de mensheid doet er beter aan door deze release mijlenver te omzeilen.



Tracklist:

    Eddie Ojeda - Axes 2 Axes

  1. Tonight

  2. Axes 2 Axes

  3. Please Remember

  4. Eleanor Rigby

  5. Evil Duz (What Evil Knows)

  6. Crosstown

  7. Senorita Knows

  8. Love Power

  9. Funky Monkey

  10. The Reason

  11. Living Free

Line-up:

  • Eddie Ojeda – guitars, vocals, bass

  • Joe Franco – drums

Links:



Eddie Ojeda

Black Lotus Records